Bakan Kacır: 120 bin hektarlık alanda, 362 OSB ile üretim altyapımızı sağlamlaştırdık

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, organize sanayi bölgesi (OSB) hakkında açıklama yaptı.

Bakan Kacır: 120 bin hektarlık alanda, 362 OSB ile üretim altyapımızı sağlamlaştırdık
Yayınlama: 11.09.2024
2
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, organize sanayi bölgesi (OSB) ile ilgili “Edirne Uzunköprü Atatürk OSB ve Gaziantep Nurdağı OSB ile organize sanayi bölgelerimizin sayısını 362’ye çıkardık. 120 bin hektarlık alanda, 362 OSB ile üretim altyapımızı sağlamlaştırdık” dedi.

Edirne Uzunköprü Atatürk OSB ve Gaziantep Nurdağı OSB ile organize sanayi bölgelerinin sayısını 362’ye çıkardıklarını belirten Bakan Kacır, şunları söyledi:

“Her yeni Organize Sanayi Bölgesi, üretim kapasitemizi artırıyor, ekonomimize katkı sağlıyor. 120 bin hektarlık alanda, 362 OSB ile üretim altyapımızı sağlamlaştırdık. Türkiye'nin her bölgesinde istihdam ve yatırım fırsatlarını büyütüyoruz. Sanayimizi daha da güçlendirecek adımlar atmaya devam ediyoruz. Yatırımlarımızla Türkiye'nin kalkınma yolculuğuna hız kesmeden devam ediyoruz.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, 2 yeni OSB’ye daha sicil verilerek tüzel kişilik kazandırıldı. Toplam OSB sayısı 362’ye yükseldi. Yeni kurulan 100 hektar büyüklüğündeki Edirne Uzunköprü Atatürk OSB ve 100 hektarlık Gaziantep Nurdağı OSB ile toplamda yaklaşık 120 bin hektarlık alanda kurulu 362 OSB’ye ulaşıldı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.