Adana’da aile hekiminin kafası yarıldı

Adana’nın Seyhan İlçesi Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan aile hekimi Dr. Can Cevher Gürler’e hasta saldırıda bulundu.

Adana’da aile hekiminin kafası yarıldı
Yayınlama: 11.09.2024
1
A+
A-

Adana’da Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi’ne gelen bir kişi usulsüz rapor talebinde bulundu, aile hekimi söz konusu raporun alınması gereken yerin ASM olmadığını söyleyince hekimin kafasına su kaynatma cihazı ile vurularak darp etti.

Boğuşma esnasında sol omuzu çıkan aile hekimi Dr. Can Cevher Gürler’in kafasında 5 sütürlük kesi oluştu. Omzu çıktığı tespit edilen aile hekiminin kafasına 5 dikiş atılırken hayati tehlike bulguları ile Seyhan devlet hastanesi yoğun bakıma ünitesinde tedavi altına alındı. Doktora saldırıda bulunan kişi gözaltına alındı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir Sağlık Bakanlığına şöyle seslendi:

“Biz aile hekimleri olarak sadece işimize odaklanmak istiyoruz. Doktorluk korku içinde kimden ne saldırı geleceğini düşünerek yapılacak bir meslek değil. Bizim de ailelerimiz, çocuklarımız, yolumuzu bekleyenlerimiz var. Neden huzur içinde mesleğimizi icra edip güven içerisinde evlerimize dönmeyelim. Sayın Sağlık Bakanımıza sesleniyoruz. Bu şiddetin son bulması, bu canilerin cezasını alması için lütfen gereken cezaların verilmesi için gerekeni yapın.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.