Bakan Bayraktar, 21 Arap ülkesinin büyükelçileri ile görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Arap Devletler Ligi Misyonu görüşmesi kapsamında 21 Arap ülkesinin büyükelçileri ile bakanlıkta bir araya geldiklerini açıkladı.

Bakan Bayraktar, 21 Arap ülkesinin büyükelçileri ile görüştü
Yayınlama: 10.09.2024
3
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Arap Devletler Ligi Misyonu görüşmesi kapsamında 21 Arap ülkesinin büyükelçileri ile bakanlıkta bir araya geldiklerini belirterek, “Kendileriyle artan enerji talebini karşılama, enerjide dışa bağımlılığımızı azaltma ve iklim hedeflerimiz doğrultusunda şekillenen politikalarımızı paylaştık.” dedi.

Başta yenilenebilir enerji ve petrol-doğal gaz olmak üzere enerjinin her alanında geliştirebilecekleri iş birliği imkanlarını değerlendirdiklerine dikkati çeken Bakan Bayraktar, şunları ifade etti:

“Arap Devletler Ligi ülkeleri ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin en üst seviyeye taşınması bölgemizin enerji güvenliğinin sağlanması konusunda kritik önem taşımaktadır. Buradan hareketle İstanbul’da 2025 yılında gerçekleşecek bir Türkiye-Arap Ligi Devletleri Enerji ve Maden Konferansı organize etmeyi hedefliyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.