Orhangazi’de kurtuluşun 102. yılına özel anma törenleri

Orhangazi’nin kurtuluşunun 102. yılı münasebetiyle, kurtuluş günü resmi törenleri yapıldı.

Orhangazi’de kurtuluşun 102. yılına özel anma törenleri
Yayınlama: 10.09.2024
1
A+
A-

Orhangazi’nin kurtuluşunun 102. yılı münasebetiyle, kurtuluş günü resmi törenleri yapıldı. Resmi törenler, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına protokol tarafından Çelenk sunulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başladı. Törende Belediye Başkanı Bekir Aydın bir konuşma yaptı. Tören, kurtuluşla ilgili konuşmalar ve duaların ardından sona erdi.

İkinci anma programı, Şehit Erhan Öztürk Parkı'nda bulunan İstiklal Şehitliği Anıtı'nda yapıldı. Anma töreni, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli bir öğretmen, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tören, şehitler için yapılan dualarla sona erdi.

Günün üçüncü töreni, Kurtuluş Savaşı dönemi milli mücadele kahramanları Refik Atay ve Ahmet Derviş Tarakçıoğlu'nun kabirleri başında gerçekleştirildi. Anma programı, şehitlik ziyareti, dua edilmesi ve çiçek sunumuyla sona erdi. Törenlere Belediye Başkanı Bekir Aydın’ın yanı sıra Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, AK Parti ilçe başkanı Gökhan Ulusu, Garnizon Komutanı Burak Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Tekgül, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Bekir Aydın, Orhangazi'nin kurtuluşu dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Bugün, Orhangazi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Türk milleti olarak, geçmişten aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Bu tür etkinlikler, hem tarihimize sahip çıkmamızı hem de birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemizi sağlıyor” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.