Bornova Belediyesinden “Muhtarlar Buluşması”

Bornova Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin kadına yönelik erkek şiddetine ve çocuk istismarına karşı yürüttüğü “Nar – Şiddete Karşı İletişim Projesi”ne destek verdi.

Bornova Belediyesinden “Muhtarlar Buluşması”
Yayınlama: 10.09.2024
0
A+
A-

Bornova Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin kadına yönelik erkek şiddetine ve çocuk istismarına karşı yürüttüğü “Nar – Şiddete Karşı İletişim Projesi”ne destek verdi. Eğitim ve farkındalık oluşturmak amacıyla Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Muhtarlar Buluşması’nda şiddet sorununun aşılması için çıkış yolları ele alındı ve uzmanlar tarafından sunumlar yapıldı.

Toplantı öncesinde Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Arıkan ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Bornovalı esnafı ziyaret edip sohbet ederek vitrinlerine “Mahallemizi Şiddete Kapattık” yazılı projenin simgesi olan nar resminin bulunduğu çıkartmalar yapıştırdı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, kadına yönelik şiddetin çok kapsamlı bir olgu olduğunu belirterek, şiddete maruz kalan kadınların yalnız kaldığını söyledi. Gappi, bu soruna ancak, ‘Ben ne yapabilirim’ sorusunu sorarak cevap bulunabileceğini belirterek, “İşe öncelikle muhtarların önemini bilerek başlamamız gerekiyor. Asıl mesele kadını yalnız bırakmamak. Kadın ve çocuk şiddet görüyorsa, o mahallenin ayağa kalkması gerekiyor. Biz mücadelemizi ‘Bir deniz yıldızını kurtarabilirsek kardır” anlayışıyla sürdürüyoruz” dedi.

Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Cem Arıkan, şiddet mağduru kadınların dertleriyle dertlenen İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin başlattığı mücadeleye destek vermenin onurunu yaşadıklarını belirterek, “Bornovalı muhtarlarımız, toplumsal bilinci yüksek arkadaşlarımız. Şiddete maruz kalan kadınlarımızla ilgili ilk tepkiler de muhtarlarımızdan geliyor. Bundan sonra da İGC ile işbirliği içinde, muhtarlarımızla birlikte önemli bir mücadele vereceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Buluşması kapsamında, Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Yücel Aksoy ve İGC Nar Projesi Eğitmeni Birgül Ayman Güler, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve sonrasında atılabilecek adımlarla ilgili sunum yaptı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.