Bakan Tugay: Cumhuriyet hak, hukuk, adalet demek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü için CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törene katıldı.

Bakan Tugay: Cumhuriyet hak, hukuk, adalet demek
Yayınlama: 09.09.2024
0
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 9 Eylül’ün önemine dikkat çektiği konuşmasında, “9 Eylül tarihi bizim için çifte anlam taşıyor. Hem şehrimizin kurtuluşu hem hepimizin mensubu olmaktan gurur duyduğu CHP’mizin kuruluş günü. CHP herhangi bir parti değil. Dünyanın en eski, köklü partilerinden biri. Atatürk, Kurtuluş Savaşı için milleti organize ederken aynı zamanda CHP’yi kurmayı planlayarak siyasi ayağını da oluşturmuştur. Bu kadar iç içe geçmiş iki mücadelenin İzmir’de böylesine bir çifte mutluluk duygusuyla kutlanması bizim için en büyük onurlardan bir tanesi” ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay, Cumhuriyet’in önemine değinerek “Cumhuriyet tutsak edilmiş bir ülkenin bağımsız olması demek. Cumhuriyet hak, hukuk, adalet demek. Cumhuriyet kadınların özgürlüğü, kimsesizlerin kimsesi olmak demek. Cumhuriyet halkın kayıtsız, şartsız egemenliği demek. Kimseyi inancına, etnik kökenine göre ayırmadan herkese eşit bakmak demek. Cumhuriyet laiklik, çağdaşlık, gelecek demek” diye konuştu.

Vatandaşların fotoğraf çektirmek istediği Başkan Tugay, İzmirli minikler tarafından yapılmış ve kendisine hediye edilen çelengi de kabul etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.