Trump: Putin beni gücendirdi

Washington, 9 Eylül (Hibya) – Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in seçim rakibi ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e destek verdiğinde “çok gücendiğini” söyledi.

Trump: Putin beni gücendirdi
Yayınlama: 09.09.2024
1
A+
A-

Perşembe günü Vladivostok'ta düzenlenen uluslararası ekonomi forumunda kendisine ABD seçimlerinde “bir favorisi” olup olmadığı sorulduğunda Putin, Biden'ın Harris'e verdiği desteği takip edeceğini ve “onu da destekleyeceğini” söyledi.

Putin ayrıca “Trump, kendisinden önce gelen herhangi bir başkandan daha fazla yaptırımı Rusya'ya uyguladı” dedi ve Harris'in “belki de bu tür eylemlerden kaçınacağını” ima etti.

Cumartesi günü Wisconsin, Mosinee şehrinde düzenlenen bir mitingde konuşan Trump, Beyaz Saray'ı, Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek eleştirdi.

Trump “Aman Tanrım, yine Rusya, Rusya, Rusya,” dedi Trump, o zamanlar başkan olsaydı Ukrayna'daki çatışmanın asla yaşanmayacağını ısrarla savundu.

“Putin'i tanıyordum. Onu iyi tanıyordum. Ve biliyorsunuz, o da, diğer gün gördünüz mü bilmiyorum, Kamala'yı destekliyor.” diye devam etti.

Trump. “Bundan çok rahatsız oldum. Neden Kamala'yı desteklediğini merak ediyorum.” Putin'i “bir satranç oyuncusu” olarak tanımladı ve Harris hakkında “gülümseyerek” konuşup konuşmadığını merak ettiğini söyledi.

CNN de dahil olmak üzere bazı Amerikan haber kuruluşları, Rus liderin Harris'i “sadece trollediğini” öne sürdü. Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, başkanın ne demek istediğini açıklamayı reddetti ve ABD iç siyasetinin Kremlin için öncelikli bir konu olmadığını söyledi.

Harris'in kendisi bu konuda yorum yapmadı, Beyaz Saray ise Putin'in “hiçbir adayı kayırmaması gerektiğini” söyledi.

Trump, yeniden seçilme kampanyası sırasında Moskova ve Kiev arasında derhal yeni barış görüşmeleri ayarlayacağını ve Rusya-Ukrayna ihtilafını “24 saat içinde” çözeceğini defalarca iddia etti. Ancak Kremlin şüpheciliğini sürdürdü ve Peskov yakın zamanda Trump'ın “sihirli değneği” olmadığını ve ABD'nin öncelikle Ukrayna'ya silah göndermeyi bırakması gerektiğini söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.