Edremit’te 102. kurtuluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayıyla tören düzenlendi.

Edremit’te 102. kurtuluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı
Yayınlama: 09.09.2024
1
A+
A-

Edremit, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı törenleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.  Törenler Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Kaymakam Ahmet Odabaş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay İsmail İbiş, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel, askeri erkan, muharip gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada, 9 Eylül’ün sıradan bir gün olmadığını vurgulayarak, bu tarihin özgürlüğe kavuşmanın şanlı bir geçişi olduğunu belirtti.

Kutlamalarda, öğrencilerin okuduğu şiirler ve Edremit Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük alkış topladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Menderes Bulvarı üzerinde geçit töreni başladı. Burada, Kaymakam Ahmet Odabaş’a efeler tarafından Türk Bayrağı takdim edilerek şehrin anahtarı sembolik olarak sunuldu.

Askeri birliklerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, dernekler, odaların katıldığı geçit töreni halk tarafından ilgiyle izlendi. Etkinlikler, Faruk Serpil Parkı’nda açılan stantlar ve halka pilav ayran ikramıyla son buldu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.