Karal: Bir darbe de beyaz altın üreticilerine vurmayın

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, ‘beyaz altın’ olarak bilinen pamukta Çukurova bölgesinde hasat döneminin başladığını söyledi.

Karal: Bir darbe de beyaz altın üreticilerine vurmayın
Yayınlama: 09.09.2024
1
A+
A-

Hasan Karal, 2024’ün çiftçinin kara yılı olduğunu belirterek, “Buğdayda, çayda, fındıkta hükümet çiftçiyi hayal kırıklığına uğrattı, üreticileri tarıma küstürdü. 2024 yılı, çiftçi için malını üretip de satamadığı, satsa da hakkını, emeğinin karşılığını alamadığı bir yıl olarak tarihe geçti. Şimdi sıra pamukta. Çiftçi yüksek maliyetler altında ezilirken bir darbe de ‘beyaz altın’ üreticilerine vurulmamalı, pamuk alım fiyatı en az 30 lira olmalıdır.” dedi.

Türkiye’de, pamuk üretiminin büyük önem taşıdığını belirten Milletvekili Karal, pamuğun hem üretim yapılan bölgenin gelişmesinde hem de sağladığı istihdam nedeniyle ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığına dikkat çekti. Tarımın vazgeçilmez bir ürünü olan pamuğun lif, çiğit, tohum, yağ, küspe gibi yan ürünleriyle tekstil, hazır giyim, bitkisel yağ ve yem başta olmak üzere birçok sektöre ham madde oluşturduğunu kaydeden Karal, tekstil ve hazır giyim sanayisinin gelişmesine de yerli pamuk üreticilerinin büyük katkı sağladığının altını çizdi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.