Bakan Tekin’den yeni eğitim- öğretim yılı mesajı

Ankara, 9 Eylül (Hibya) – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Tekin’den yeni eğitim- öğretim yılı mesajı
Yayınlama: 09.09.2024
1
A+
A-

Bakan Tekin'in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz, çocuklarımızın yakınları hepsini düşündüğümüzde aslında 86 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hep beraber eğitim öğretim süreçlerini yakından takip eden bir kocaman bir aile olarak bu heyecanı hep beraber yaşıyoruz.

Tekrar çocuklarımıza, gençlerimize, öğretmenlerimize, ebeveynlerimize milletimize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, başarılı bir eğitim öğretimini temenni ediyorum. Bugün ayrıca dün 4 jandarmamızın şehadeti ile ilgili haberi aldık.

Ben Milli Savunma Bakanlığımıza, Genelkurmay Başkanlığımıza, Türk milletine baş sağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. Bbu vesileyle bize bu ülkeyi vatan kılan başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün ecdadımızı bütün şehitlerimizi hayırla yad ediyorum. Mekanları cennet olsun Allah hepsinden razı olsun.

Aynı şekilde halen hayatta olan gazilerimize bir kez daha şükran ve minnetlerimizi sunuyorum. Allah onlardan da razı olsun. Biz bugün eğitim öğretim yılına bu ülkeyi bize vatan kılan şehitlerimizi ecdadımızı anmak ve onları hayırla yad etmek için bir ilk dersi etkinliği ile başladık.

Biz ülkesine milletine ve bağımsızlığına canı pahasına sahip çıkan bir milletiz ama aynı zamanda bizim milletimizin başka bir vasfı daha var, o da dünyanın her tarafında adaletin hakkın ve hukukun tayini için mücadele etmek.

Bugün de biliyorsunuz bir yıldı Filistinli Müslüman kardeşlerimize yönelik bir zülüm var.  Bırakın temel hak ve hürriyeti temel hak ve hürriyetlerin varlık gerekçesi olan yaşam hakları elinden alınan 40 binin  üzerinde ki bunların üçte birine yakını öğrenci yaşamlarını yitirdiler.

Bugün okullarımızda Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi temalı bir etkinliği planladık.

Bu vesileyle ben tekrar bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aynı şekilde bugün 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu. Bize Kurtuluş Savaşı’nı müjdeleyen yunan askerlerini denize döken ve Cumhuriyetin kuruluş noktası olarak kabul ettiğimiz 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşunu da bir kez daha tebrik etmek istiyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.