Stockholm Arlanda havalimanı drone alarmının ardından kapatıldı

Stockholm, 9 Eylül (Hibya) – İsveç Sivil Havacılık İdaresi’ne (Luftfartsverket) göre, Arlanda’da insansız hava araçları görüldü ve bu nedenle uçaklar iniş yapmalarına izin verilen Skavsta ve Landvetter’e yönlendirilmek zorunda kaldı.

Stockholm Arlanda havalimanı drone alarmının ardından kapatıldı
Yayınlama: 09.09.2024
2
A+
A-

Farklı boyutlarda en az dört drone görüldüğü belirtişirken ne İsveç Sivil Havacılık İdaresi ne de havalimanı işleticisi Swedavia ne tür bir drone olduğu konusunda bir bilgi veremedi.

Arlanda havaalanını kapatma kararı gece yarısından sonra saat iki sularında alındı ve o zamandan sonra  en az beş uçağın Arlanda dışındaki havaalanlarına inmesine izin verildi.

Saat 03.30'da Arlanda yeniden açılabildi. Polis, havaalanı sabotajı ve Güvenlik Yasasının ihlaline ilişkin bir ön soruşturma başlatmıştır.

Polis sözcüsü Daniel Wikdahl ''Bunun kasıtlı bir eylem olduğundan şüpheleniyoruz, ancak amacın ne olduğuna cevap veremem. Soruşturmanın gizliliği nedeniyle ne tür bir insansız hava aracının görüldüğü ya da kim tarafından görüldüğü konusunda bilgi vermek istemiyoruz”  dedi.

İsveç Silahlı Kuvvetleri olaydan haberdar olduklarını ve Arlanda ile temas halinde olduklarını söyledi.

İsveç Silahlı Kuvvetlerinden Mikael Ågren, “Durum hakkında genel bir bilgi edinmek için temas halindeyiz, ancak olay yerinde değiliz” dedi.

Üte yandan uçakların yönlendirildiği havalimanlarından biri olan Skavsta havalimanına da acil durum ekipleri çağrıldı. Ancak polise göre olayın Arlanda'nın kapatılmasıyla bir ilgisi yok.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.