İBB Başkanı İmamoğlu, Eskişehir’i ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir dizi ziyaret kapsamında Eskişehir’i ziyaret etti.

İBB Başkanı İmamoğlu, Eskişehir’i ziyaret etti
Yayınlama: 08.09.2024
4
A+
A-

Ekrem İmamoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile birlikte CHP Milletvekili İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kırsal ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve vatandaşlar tarafından belediye binası önünde karşılandı.

Ekrem İmamoğlu, burada belediye binası önünde vatandaşlara seslendi. Başkan İmamoğlu, “Eskişehir farklı heyecanlarla bizi buluşturuyor. Eskişehir hepimiz için sosyal demokrat belediyeciliğin, iyi şehirciliğin, Türkiye’deki son çeyrek yüzyıldaki kuluçkası. Eskişehir birçok zihnin aslında kuluçka kabul edebileceği, burayı gelip görüp uygulama noktasında örnek alabileceği, Türkiye’mizin birinci kenti. Önemli bir kuluçkayı var eden Yılmaz Büyükerşen hocamızı burada anmadan geçemeyeceğiz. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile birlikte dayanışmamızı omuz omuza sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.  

Daha sonra belediye binasına giren İmamoğlu ve Ünlüce, makamda özel bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından İmamoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlarla buluştu.

Eskişehir’in ilk kadın belediye başkanı olmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu söyleyen Başkan Ünlüce, “Eskişehir Anadolu’nun içinde, bozkırda parlayan bir yıldız gibi. 25 yıl önce burada Yılmaz Büyükerşen hocamızla başlayan bu güzel belediyecilik 31 Mart’ta bayrağı devralarak bana geçmiş oldu. Ben hem Ekrem Başkanımızın hem de sizlerin huzurunda bir kere daha söylemek istiyorum ki; bu şehrin ilk kadın belediye başkanı olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Yılmaz Büyükerşen hocamızın açtığı yolda, bu şehri daha ileriye götüreceğime tekrar söz veriyorum.” diye konuştu.

Başkan Ünlüce’nin ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Eskişehir gibi birçok il ve ilçede kadın belediye başkanlarının görev aldığını söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.