Bakan Kacır, Isparta’da fabrikaların açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrikaların açılışını yaptı.

Bakan Kacır, Isparta’da fabrikaların açılışını yaptı
Yayınlama: 07.09.2024
2
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Isparta Süleyman Demirel OSB’deki fabrikaların açılışını gerçekleştirdi.

Yatırım büyüklüğü 1,8 milyara yaklaşan ve 160 istihdam sağlayacak 3 tesisin Isparta’ya hayırlı olmasını dileyen Kacır, şunları söyledi:

“Milli Teknoloji Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda; Türkiye’yi üretimde, yatırımda, Ar-Ge ve inovasyonda öncü ülkeler arasına dahil edebilmek için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Sanayide ve teknolojide son 22 yılda büyük kazanımlar elde ettik. Ar-Ge harcamalarını 1,2 milyar dolardan, 12 milyar dolara, Ar-Ge personeli sayısını 29 binden 272 bine çıkardık.”

Bakan Kacır, sanayide çalışan sayısının 3 milyon 900 binden, 6 milyon 700 bine yükseldiğini belirterek, şunları ifade etti:

 “Sayıları 191’den 360’a yükselen organize sanayi bölgeleri ve kurduğumuz 45 endüstri bölgesi, Türkiye’nin üretim üsleri hâline geldi. Otomotiv üretimimiz yıllık 357 binden, 1,5 milyona yükseldi. Türkiye, Avrupa’nın üçüncü büyük otomobil üreticisi oldu. Beyaz eşya üretimimiz 6,7 milyon adetten, 32,3 milyon adete yükseldi. Türkiye, Avrupa’nın en büyük, dünyanın ikinci büyük beyaz eşya üreticisi oldu. Demir-çelik üretimimiz 16 milyon tondan, 34 milyon tona çıktı.”

Son 22 yılda OSB’ler için sağlanan 550 milyon lira finansmanla 3 bin 150 ilave istihdamı Isparta’da oluşturduklarına dikkati çeken Bakan Kacır, “Şehrimize yapılacak yeni ya da ilave yatırımlar için verdiğimiz 850 yatırım teşvik belgesi düzenledik, 55 milyar lira sabit yatırımın ve 11 bin 500 nitelikli istihdamın önünü açtık.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.