Ösen: Turizmde hedeflerden uzakta ve rakiplerin gerisindeyiz

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan Temmuz ayı sınır istatistiklerini değerlendirdi.

Ösen: Turizmde hedeflerden uzakta ve rakiplerin gerisindeyiz
Yayınlama: 07.09.2024
2
A+
A-

Ösen, “Sezonun sonlarına yaklaşırken Türkiye’nin hedeflerini tutturabilmesi için yıl sonuna kadar 27 milyona yakın ziyaretçiyi ülkeye çekmesi gerekmektedir. Kurun baskılanmasıyla tıpkı ihracatçılar gibi zor durumda kalan turizm işletmecilerinin artan maliyetler, uluslararası siyasi dengesizlik ve yaşanabilecek ekonomik durgunluklar karşısında ayakta kalabilmek adına Eylül – Ekim ayları için maliyetlerinin altında satış yaptığı tahmin edilmektedir. Sürecin bu şekilde ilerlemesi durumunda emek yoğun sektörlerdeki ‘konkordato’ tehlikesi turizm sektöründeki işletmeleri yakından ilgilendirecektir.”dedi.

Türkiye’nin turizmde 2024 yılının ilk 7 ayında Akdeniz havzasında yer alan ülkelerin gerisinde kaldığını belirten Ösen, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin gün geçtikçe yatak sayısı ve tesis sayısı artmaktadır. Hal böyleyken “rekor kırdık” ifadeleriyle yansıtılan turizm propagandası uluslararası rakipleriyle karşılaştırıldığında doyurucu rakamlar elde edememektedir. Türkiye’nin 2024 yılı turizm hedefleri 60 milyon ziyaretçi 60 milyar dolar gelir olarak açıklanmıştır. Akdeniz havzasında turizmde rakibimiz olan 10 milyonluk nüfusu ile Yunanistan 2023 yılında 33 milyon turisti ağırlamıştır. İspanya 47 milyonluk nüfusu ile 2024’ün ilk 7 ayında 53 milyon ziyaretçiye ulaşmıştır. 85 milyonluk Türkiye’de ilk 7 ayda bu rakam 33 milyon 470 bin dolaylarında kalmıştır.”

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.