Bakan Bolat Fitch’in not artırımını değerlendirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu “B+”dan “BB-“ye yükseltmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Bakan Bolat Fitch’in not artırımını değerlendirdi
Yayınlama: 07.09.2024
3
A+
A-

Bakan Bolat, hükümetin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarının başarılı sonuçlarının uluslararası platformda da takdir görmeye devam ettiğini belirterek, “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu “B+”dan “BB-“ye yükseltti. Bu değerlendirme, Türkiye ekonomisinin makroekonomik göstergelerinde yaşanan iyileşmelerin uluslararası arenada da kabul gördüğünü bir kez daha göstermektedir.” dedi.

 

Bu olumlu gelişmelerin Türkiye'nin sürdürülebilir büyüme potansiyelini ortaya koyarken uluslararası güvenilirliğini de pekiştirdiğini ifade eden Bakan Bolat şu değerlendirmeyi yaptı:

 

“Özellikle enflasyondaki düşüş, milli gelirdeki artış, dış ticaret ve cari işlemler açığındaki iyileşmeler, finansal istikrarı sağlama yönündeki kararlı adımlarımız, döviz rezervlerindeki artış ve toplumsal refahın adil dağılımı için sarf ettiğimiz çabalar, ekonomimizdeki dengelenme ve istikrar sürecini güçlendirmektedir. Bu olumlu gelişmeler, ülkemizin sürdürülebilir büyüme potansiyelini ortaya koyarken, uluslararası güvenilirliğini de pekiştirmektedir. Başta Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan  olmak üzere, bu başarıya katkı sağlayan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz’a Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e tüm bakan arkadaşlarımıza ve emek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.