Bakan Uraloğlu: 2035’te her iki araçtan birinin elektrikli olacağını öngörüyoruz

İstanbul, 7 Eylül (Hibya) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Otonom Kamyon Test Sürüşü öncesi açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu: 2035’te her iki araçtan birinin elektrikli olacağını öngörüyoruz
Yayınlama: 07.09.2024
1
A+
A-

Bakan Uraloğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Kuzey Marmara Otoyoluumuzun önemli bir bölümünün yapım ve  işletisi olan İÇTAŞ yine Ford Otosan‘ın temsilcileri, yöneticileri, karayolcu arkadaşlarım, değerli çalışma arkadaşlarım, şu anda sizlerle otoyol kullanıcılarının  güvenliğinin sağlanması amacıyla tamamen akıllı ulaşım sistemleri teknolojisi ile donatılmış Yavuz Sultan Selim köprüsü, Kuzey Marmara Çevre Otoyolumuz Ağaçlı mevkiideyiz.

Birazdan şehir dışı lojistik merkezleri arasında sürücüsüz lojistike imkan tanıyacak seviye dört pilotu fonksiyonunun denenceği Ford Otonom kamyonla sürüsünü inşallah gerçekleştireceğiz.

Hem kamyonun otonom sürüş performansını hem de akıllı ulaşım sistemlerimizle donanmış olan trafiğe kapalı bu alanın otonom araçlarla olan uyumunu da gözlemleyebiliriz.

Değerli basın mensupları araç sayısının hızla artmasıyla birlikte oluşan trafik sıkışıklığı ve artan  karbon emisyonuyla oluşan çevre bilinci otomotiv üreticilerini yeni arayışlara itmiştir.

Farkında olduğumuz üzere artık elektrikli ve otonom teknolojilerle donatılmaya başlayan akıllı araçlar kullanılmaya başlanmıştır.

2035’te her iki araçtan birinin elektrikli olacağını öngörüyoruz. bu noktada da bizler ülkemizin ürettigi yerli ve milli aracımız tTogg'u fosil yakıtlı motorlar olmadan sadece elektrikli olarak üretiyoruz. Artık elektrikli ve otonom araçlar hayatımızın bir gerçeği.  Bu gerçekten hareketle tüm yatırımlarımızın odağına mobilite dijitalleşme ve çevreyeduyarlılığı yerleştiriyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.