İzmir’de toplu ulaşımda kış düzeni 9 Eylül’de başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle kış düzenine geçecek. Yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle ESHOT, Metro ve Tramvay hatlarında sefer sıklıkları artırılacak. İZDENİZ gemileri, mevcut tarifeleriyle çalışmaya devam edecek.

İzmir’de toplu ulaşımda kış düzeni 9 Eylül’de başlıyor
Yayınlama: 07.09.2024
1
A+
A-

Yeni eğitim öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları, başta okul servisleri olmak üzere kentte araç ve yaya trafiğinin artacak olması nedeniyle kış tarifesine geçiş yapacak. 

 

ESHOT Genel Müdürlüğü, İZULAŞ ve İZTAŞIT’ın da desteğiyle sefere çıkan otobüs sayısını artıracak. Yaz aylarında günde ortalama 1480 araçla sefer yapılırken, okulların açılmasıyla birlikte her gün ortalama 1708 otobüs, toplam 430 hatta hizmet verecek. Otobüslerin, tüm hatlarda yapacağı toplam sefer sayısı yaklaşık 28 bin olacak. Tüm hatlarda otobüslerin güncel çalışma programına, ESHOT Mobil uygulamasından ve eshot.gov.tr’den ulaşılabilir. 

 

Metro ve tramvay hatları de ek seferlerle güçlendirilecek. Hafta içi yoğun saatlerde metro seferleri 3,5 dakikada bir yapılacak. Konak Tramvayı yoğun saatlerde 5 dakikada bir; Karşıyaka Tramvayı ise 10 dakikada bir çalışacak. 

 

Mevcut düzende Alaybey – Ataşehir Kavşağı arasında sefer yapan yeşil hattan, kırmızı hat veya mavi hat kullanılarak Çiğli istikametine ulaşılabiliyordu. 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren, Alaybey’den hareket eden tramvaylar,  kesintisiz olarak kırmızı hatta devam edecek. 

 

İZDENİZ Genel Müdürlüğü’ne bağlı yolcu gemileri ve feribotlar, iç körfezdeki seferlerine mevcut tarifeleri doğrultusunda devam edecek. Yoğun saatlerde yolcu gemileri ve feribotlar 15 dakikada bir çalışacak. Sefer programları, izdeniz.com.tr adresinden görülebilir.

 

İzmir’de toplu ulaşımda kış düzeni 9 Eylül’de başlıyor


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.