Cumhuriyetçi eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney artık Harris’i destekliyor

Washington, 7 Eylül (Hibya) – George W. Bush’un 2 numarası olan ve diğer Cumhuriyetçi yönetimlerde görev alan eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Cuma günü yaptığı açıklamada, Kasım seçimlerinde Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e oy vereceğini söyledi.

Cumhuriyetçi eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney artık Harris’i destekliyor
Yayınlama: 07.09.2024
1
A+
A-

Bu, Seçim Günü'nden iki ay önce karşı partiden Demokrat adaya yapılan en önemli kaçışlardan biri ve dikkate değer tarihi bir anı işaret ediyor.

Cheney, kızının saatler önce yaptığı açıklamaları teyit eden destek açıklamasında “Ulusumuzun 248 yıllık tarihinde, cumhuriyetimiz için Donald Trump'tan daha büyük bir tehdit oluşturan bir kişi olmamıştır. Seçmenler onu reddettikten sonra kendisini iktidarda tutmak için yalan ve şiddet kullanarak son seçimi çalmaya çalıştı. Bir daha asla iktidar konusunda ona güvenilemez” dedi.

Cheney Harris'e “Anayasamızı savunmak için ülkeyi partizanlığın üstünde tutmak” şeklindeki vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy vereceğini söyledi. Bu sözler, diğer muhafazakarları – özellikle de etkili pozisyonlarda bulunanları – ilk kez benzer şekilde bir Demokrat başkan adayını desteklemeye ikna etmek için tasarlanmış gibi görünüyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.