Great Place To Work tarafından Ege Bölgesi’nin En İyi İşverenleri açıklandı

Ege bölgesinde faaliyet gösteren Great Place To Work® Sertifikası™ sahibi organizasyonlar arasında yapılan ek değerlendirmeler sonucunda 2024 yılı Ege’nin En İyi İşverenleri™ listesi açıklandı. Listede, Ege Bölgesi’nden, çalışan deneyiminde üst düzey performans sergileyen küçük, orta ve büyük ölçekli 11 şirket yer aldı.

Great Place To Work tarafından Ege Bölgesi’nin En İyi İşverenleri açıklandı
Yayınlama: 06.09.2024
1
A+
A-

İşyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman küresel otorite Great Place To Work® tarafından açıklanan ve çalışan deneyiminde en üst düzeyde performans sergileyen şirketlerin yer aldığı En İyi İşverenler listelerinin bölge bazlı sonuçları duyurulmaya Ege bölgesi ile başladı.

Ekonomiye katkılarıyla Türkiye’nin lokomotif bölgelerinden olan Ege’nin En İyi İşverenleri™ 2024 Listesi açıklandı. Listede bu yıl 2 farklı kategoride 11 şirket yer aldı. Organizasyonların çalışan sayısına göre iki kategori üzerinden açıklanan listenin Küçük ölçekli çalışan sayısı kategorisinde 5, orta ve büyük ölçekli çalışan sayısı kategorisinde 6 şirket bulunuyor.

Eyüp Toprak: “Ege Bölgesi çalışan deneyiminde örnek oluyor.”

Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak, Ege Bölgesi'nin Türkiye ekonomisindeki önemli rolünü vurgulayarak, “Marmara Bölgesi'nden sonra en yüksek istihdam oranına sahip olan Ege, ülkemiz ekonomisinin lokomotiflerinden biri konumunda. Bu dinamik bölgede, sürdürülebilir büyüme için çalışan deneyiminin önemi giderek artıyor. Global çapta 170’den fazla ülkede 20 binin üzerinde organizasyonun nabzını tutan bir kurum olarak söyleyebiliriz ki günümüzde, çalışanların deneyimi ve bağlılığı, şirketlerin başarısı için kritik bir faktör haline geldi. Analizlerimizde zorlu piyasa koşulları altında dahi çalışanları için güven veren iş yerleri olmaya devam ettiklerini, krizleri daha güçlü yönettiklerini biliyoruz. Ege’nin En İyi İşverenleri™ listesinde yer alan şirketler de çalışan deneyiminde bulundukları sektörlere örnek oluyor, bu da elbette şirket başarılarına olumlu yansıyor. Listedeki tüm şirketleri bu başarılarından dolayı kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

“Müşteriler tarafından tercih edilmek istiyorsak, önce çalışanlarımız tarafından tercih edilmeliyiz”

Great Place To Work® tarafından yapılan analizde 11 şirketin genel güven endeksi ortalamda yüzde 81. Bu oran, yaşanan ekonomik ve finansal atmosferin etkisiyle geçen yıla göre daha düşük olsa da halen en iyi işverenler listesinde yer almayan standart şirketlere kıyasla 21 puan daha yüksek. Bir başka deyişle, En İyi İşverenler zorlu piyasa koşulları altında dahi çalışanlarına güven vermeye devam ediyor.

Peki bu neden önemli? Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprak bunu şöyle açıklıyor: “Günümüzde iyi bir müşteri deneyimi sunabilmek şirketlerin ticari başarısını belirleyen en önemli faktörlerden. Fakat, müşteriler tarafından tercih edilmek istiyorsak, önce çalışanlarımız tarafından tercih edilmeliyiz. Çünkü ancak kendileri bulundukları organizasyonun bir parçası olarak gören ve kendini iyi hisseden çalışanlar ilham verici sonuçlara imza atabilirler. Çalışanların iş yerlerine güvendiği ve parçası olmaktan gurur duyduğu bir iş yeri kültürü, pozitif müşteri deneyiminin kapısını ardına kadar açacak güce sahip. Great Place To Work® olarak organizasyonları insan odaklı bir kültür oluşturmaları için destekliyoruz.”

Liste şirketleri ile standart şirketler arasındaki farklılıklar yüzde 29’lara ulaşıyor

Ege’nin En İyi İşverenleri™ listesi Analiz detaylarına baktığımızda liste şirketleri ile standart şirketler arasında önemli farklar olduğu göze çarpıyor. Çalışanların bulundukları organizasyona olan bağlılıkları liste şirketlerinde yüzde 84’lük olağan üstü bir skora sahipken bu oran standart şirketlerde yüzde 69 da kalıyor. Esenlik ve psikolojik sağlık konusundaki değerlendirmelerde liste şirketlerinde çalışanlar yüzde 75 oranında duygusal ve psikolojik olarak sağlıklı bir iş yeri deneyimi yaşadıklarını ifade ederken standart şirketlerde bu oran yüzde 46 seviyesinde.

Araştırma kapsamında organizasyonların çalışan gözünde ne kadar yenilikçi görüldüğü, fikir ve önerilerin yöneticiler tarafından ne kadar dikkate alındığı da mercek altına alınmış. Liste şirketlerinde çalışanların yüzde 77’si şirketinin yenilikçi olduğunu ve yeni fikirleri desteklediğini düşünürken, standart şirketlerde bu oran yüzde 52.

Bu sonuçları da değerlendiren Great Place To Work® Türkiye CEO’su Eyüp Toprakyenilikçi bir kurum kültürüne sahip olmanın önemini “Organizasyonların geleceğin iş yerlerinden biri olarak varlıklarını sürdürebilmeleri ve rekabet ettikleri pazarda fark yaratan şirketlerden biri olmaları yenilikçi bir iş yeri kültürüne sahip olmaktan geçiyor. Yenilikçi bir iş yeri kültürü yoksa gelecekte rekabette geri kalabilirsiniz.” sözleriyle açıkladı

Harika işyerleri, Great Place To Work® Sertifikası™ ile belgeleniyor

Great Place To Work®, farklı büyüklük ve sektörlerdeki organizasyonlara 30 yıldan fazla süredir mükemmel iş yeri olmaları ve kendilerini geliştirmeleri konusunda ölçmeler yaparak, araştırma ve danışmanlık hizmeti veriyor. Bu bağlamda Great Place To Work®, çalışanların mevcut işyerlerindeki deneyimine odaklanan Trust Index™ anketi ve Culture Audit™ for All metodolojisiyle organizasyonun herkes için harika bir iş yeri oluşturmadaki deneyimlerini ölçümlüyor, raporluyor ve yol haritaları çıkartıyor.

Great Place To Work® Ege’nin En İyi İşverenleri™ 2024

Küçük ölçekli Çalışan Sayısı Kategorisi

1. Netin Haberleşme Teknolojileri A.Ş.

2. Spinteks Tekstil

3. Tatilcikuş Seyahat Acentesi

4.Yine Yapı

5. Galaksiya Bilişim Teknolojileri

Orta ve Büyük ölçekli Çalışan Sayısı Kategorisi

1. Tıp Noktası

2. Ödeme

3. Fersan Fermantasyon

4. Sabaf Türkiye

5. Viessmann

6. Denizli OSB Müdürlüğü

Great Place To Work® hakkında

Great Place To Work®, işyeri kültürü ve çalışan deneyimi konusunda uzman küresel otoritedir. 1992'den beri dünya çapında 100 milyondan fazla çalışanın dahil olduğu Trust Index™ anketinden elde edilen derin analizler, harika bir iş yeri deneyimini neyin oluşturduğunu tanımlıyor. Her şeyin temelinde Güven vardır. Great Place To Work®, tüm çalışanlar için yüksek güvene dayalı bir iş deneyimi yaratarak organizasyonların kültürlerini ölçmelerine ve daha iyi iş sonuçları üretmelerine yardımcı oluyor. Kurum kültürü ve çalışan deneyimi analiz platformu Emprising®, liderlere veri ve insan odaklı kararlar verebilmeleri için ihtiyaç duydukları anketler, gerçek zamanlı raporlama ve içgörüler sağlıyor. Great Place To Work® aynı zamanda Great Place To Work-Certified™ şirketleri ve Türkiye’nin En iyi İşverenler Listeleri’nin yanı sıra sektörel, bölgesel listeler açıklayarak çalışan deneyiminin en iyiler ile kıyaslayabileceğiniz benzersiz veri içerikleri sunuyor. Great Place To Work®’ün misyonu, organizasyonların herkes için harika iş yerleri haline gelmesine yardımcı olarak daha iyi bir dünya inşa etmek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.