Putin: Ukrayna ile müzakere yapmayı hiçbir zaman reddetmedik

Russky Adası, 6 Eylül (Hibya) – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile müzakere yapmaya konusunda hiçbir zaman geri adım atmadıklarını ancak İstanbul’da mutabık kalınan ve aslında paraflanan belgeler temelinde olacağını belirtti.

Putin: Ukrayna ile müzakere yapmayı hiçbir zaman reddetmedik
Yayınlama: 06.09.2024
1
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce Kiev'deki hükümet temsilcileriyle olası bir barış anlaşmasının neredeyse tüm parametrelerinde anlaştıklarını belirterek “Her konuda uzlaşma sağlandı. Dahası, müzakere heyetinin başkanı bu anlaşmaları parafladı. Evet, üzerinde çalışılması gereken bazı detaylar vardı, ancak genel olarak imzalar atıldı, bu bir belge. Sonra Bay Johnson geldi ve Ukraynalılara son Ukraynalıya kadar savaşma talimatı verdi, ki bugün de olan bu, amacı Rusya'yı stratejik olarak yenilgiye uğratmak.” dedi.

Ukrayna ile müzakere yapmaya  konusunda hiçbir zaman geri adım atmadıklarını vurgulayan Putin, “Ancak herhangi bir hayali talepler temelinde değil, İstanbul'da mutabık kalınan ve aslında paraflanan belgeler temelinde.” açıklamasını yaptı.

Putin gelecekte müzakereler gerçekleşirse, bu sefer arabulucu olabilecek ülkelerin Çin Halk Cumhuriyeti, Brezilya, Hindistan olabileceğini dile getirerek “Bu konuda sürekli olarak meslektaşlarımla temas halindeyim. Bu ülkelerin liderlerinin bu karmaşık sürecin tüm detaylarını çözmeye içtenlikle yardımcı olmak istediklerinden şüphem yok. Ve şunu hatırlatmak isterim ki, bu süreç 2014 yılında Ukrayna'daki darbe ile başladı. Her şey bundan sonra başladı!” ifadelerine yer verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.