212’nin portföy girişimi 123FormBuilder exit etti

Türkiye’nin ilk girişim sermayesi fonu 212’nin portföyünde yer alan, çevrimiçi formlarla anketler aracılığıyla veri toplama ve otomatikleştirme çözümleri sunan 123FormBuilder, Silikon Vadisi merkezli güvenli içerik yönetimi platformu Kiteworks tarafından satın alındı.

212’nin portföy girişimi 123FormBuilder exit etti
Yayınlama: 06.09.2024
1
A+
A-

13 yıldır büyüme aşamasındaki teknoloji şirketlerine yatırım yapan ve Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine liderlik eden 212, yatırımlarının yanı sıra yaptığı exitlerle de ses getiriyor. 212’nin portföy girişimleri arasında bulunan, kullanıcılarına çevrimiçi formlar ve anketler aracılığıyla veri toplama ve otomatikleştirme imkânı sunan bulut platformu 123FormBuilder, dünya çapında hassas içeriklerin güvenliğini ve uyumluluğunu sağlayan Kiteworks tarafından satın alındı. 212'nin bölgesel ve küresel büyümeyi hedefleyen girişimlere yatırım yapma vizyonuyla 4 yıl önce Romanya merkezli 123FormBuilder’a yaptığı yatırımdan 2,5 katın üzerinde getiri sağlandı.

“Başarılı exitler için stratejik fırsatları değerlendirmeyi sürdüreceğiz”

212 Kurucu Ortağı Numan Numan, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“212 olarak, B2B alandaki teknoloji şirketlerine odaklanan yatırım stratejimizle, satın alma fırsatlarını değerlendirerek yatırımcılarımıza yüksek getiri potansiyeli sunuyoruz. Bu anlamda 123FormBuilder’ın exiti hem 212’nin doğru zamanda doğru firmalara yatırım yapma stratejisinin hem portföy yönetimimizin başarısının hem de kurucularımıza ve girişimlerine değer katma çabamızın önemli bir göstergesi niteliğinde. Portföy girişimlerimizden başarılı exit örneklerine bakacak olursak; ilk fonumuzla erken aşama yatırımcısı olduğumuz iyzico, 2019 yılında Türkiye’nin ilk ve en büyük fintek exitine imza attı. İkinci fonumuzla yatırım yaptığımız Katar merkezli doktor randevu platformu Meddy ise 2021 yılında exit etti. Şimdi ise 123FormBuilder’ın başarılı çıkışıyla birlikte ikinci fonumuzdan ikinci exit gerçekleşti. Bu çıkışlar, portföyümüz genelinde değer yaratma taahhüdümüzü ve yatırımcılarımıza getiri sağlama yeteneğimiz kanıtlıyor.”

212 olarak yatırım yaptıkları şirketlere global pazarlarda başarıya ulaşmaları için destek sağladıklarını vurgulayan Numan Numan, “Yüksek potansiyelli girişimlere yatırım yapmaya ve başarılı exitler için stratejik fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.