İEF’te son teknoloji uygulamalar tanıtılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ve bağlı kuruluşlarıyla 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yerini aldı. Fuardaki Belediye Sokağı’nı ziyaret eden İzmirliler, belediyenin hizmet ve projeleri hakkında bilgi alırken, teknoloji odaklı uygulamalarını yakından gözlemleme fırsatı buldu.

İEF’te son teknoloji uygulamalar tanıtılıyor
Yayınlama: 06.09.2024
2
A+
A-

Bu yıl “teknoloji” temasıyla yapılan 93. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet birimleri ve bağlı kuruluşları da hem yürüttükleri çalışmaları hem de teknoloji odaklı uygulamalarını Belediye Sokağı’nda fuar ziyaretçilerine yakından tanıtıyor. VR gözlük ile yapılan çağın ilerisindeki turların yanında Belediye Sokağı’nda; spor etkinlikleri, bilgi yarışması, dans gösterileri de yapılıyor.

Büyükşehir birim ve iştiraklerinin yanı sıra alanda bulunan ESHOT ve İZSU stantları da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. İZENERJİ’den İzmir Metro'ya, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’na, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’na kadar çok sayıda birim teknoloji temasıyla fuarda yerini aldı. Ayrıca İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ de Belediye Sokağı’nın çevresinde yer aldı. ESHOT Müzesi ve Halkın Bakkalı da İzmirlilerle bu bölgede buluştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na ait alanda; gece oluşan yangınların erken tespitinin sağlanması, körfezin görüntülenmesi ve bir joystick yardımı ile yönetilebilir bir gözlem noktası projesi AIS Termal kameralar, Yapay Zeka Destekli Görüntüleme Sistemleri, Robot sistemi ile yazıcı taşıma, Açık Veri Platformu, IOT Aydınlatma Sistemi, Akıllı İhbar Sistemi, Bizİzmir Mobil Uygulaması, Dirençli İzmir: Dijital Kent Tasarım ve Yönetim Sistemi gibi teknolojik uygulamalar sunuluyor. Kent Arşivi, Müzeler ve Kütüphaneler standında Buca Göç ve Mübadele Anı Evi, 10. Yıl Anı Evi gibi kent belleği için önemli yapılar hakkında bilgi veriliyor. Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanlığı ile Kültür Sanat bölümünde VR gözlük ile müze gezi deneyimi yaşanabiliyor. Sosyal Hizmetler standında ise çocuklar için Robotik Kodlama ve Teknoloji alanında oyunlar oynatılıyor, Çocuk Faaliyet Merkezleri ve Oyun Odalarının tanıtımı yapılıyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı standında VR gözlük ile Geleceğe Dönüşüm Sanal Gerçeklik Oyunu minikler tarafından büyük ilgi  görüyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü stantlarında teknoloji tabanlı uygulamalar tanıtılıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.