İzmir Büyükşehir, Seferihisar’daki kamu arazisi için karşı ikinci davayı açacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Özelleştirme İdaresi tarafından Seferihisar’daki kamu arazisinin plan değişikliği ile üniversite alanından “ticaret-turizm” ve “park” alanına çevrilmesine ve satış listesine alınmasına yönelik açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir, Seferihisar’daki kamu arazisi için karşı ikinci davayı açacak
Yayınlama: 05.09.2024
1
A+
A-

Alandaki imar planı değişikliğine karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan dava sürerken ve Temmuz ayında gelen bilirkişi raporu İzmir Büyükşehir Belediyesi lehine sonuçlanmışken, parselasyon uygulamasının doğru olmadığına dikkat çekilen açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konunun takipçisi olacağı ve parselasyon planına da dava açılacağı belirtildi.

İmar planı değişikliğinin kamu yararı taşımadığının vurgulandığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“İmar planı değişikliği Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 26. maddesine uygun değildir.  Sosyal ve teknik altyapı hizmetlerini iyileştirici olmadığı gibi eşdeğer alan da ayrılmamıştır.  Kamu yararı taşımamakta ve kamusal alanları azaltmaktadır. Kamuya ayrılan alanlar yüzde 15’e düşürülerek yasal değerlerin çok altında belirlenmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu gerekçelerle 2022 yılında Danıştay 6. Daire Başkanlığı’na imar planı değişikliğinin iptali için dava açmıştır. Mahkemece atanan Bilirkişiler tarafından hazırlanan rapor 11.07.2024 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi lehine yayınlanmıştır. Bilirkişi Raporunun da lehimize sonuçlandığı ve davanın planın iptali yönünde sonuçlanabileceği dikkate alındığında İzmir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nce parselasyon planı yapılarak alanın satışa çıkartılması telafisi mümkün olmayan kamu zararına yol açacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak imar planı değişikliğine karşı açtığımız davanın takipçisi olacağız. Ayrıca askıdaki parselasyon planına itiraz edilmiş olup dava açılacaktır.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.