Bakan Işıkhan: İstihdam sayısını, daha da artırmanın gayreti içerisindeyiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son bir yılda ulaşılan ilave 1 milyon 105 bin istihdam sayısını, daha da artırmanın gayreti içerisinde olduklarını açıkladı.

Bakan Işıkhan: İstihdam sayısını, daha da artırmanın gayreti içerisindeyiz
Yayınlama: 05.09.2024
0
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, gelecek 3 yıllık döneme ilişkin ekonomi politikasını ortaya koyan, hedefler ile yapılacak çalışma ve reformları içeren Orta Vadeli Programı’nı (OVP), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında kurul üyeleri ile birlikte kamuoyuyla paylaştıklarını bildirdi.

Temel amaçlarının; enflasyonu düşürmek, fiyat istikrarını sağlamak, istihdam ve büyüme oranlarında daha yüksek seviyelere ulaşarak refahı toplumun tamamı için kalıcı olarak artırmak olduğuna dikkati çeken Bakan Işıkhan, şunları ifade etti:

“Son bir yılda ulaştığımız ilave 1 milyon 105 bin istihdam sayısını, daha da artırmanın gayreti içerisindeyiz. Küresel işgücü piyasasındaki güncel konuları da dikkatle izleyip değerlendiriyoruz. Bu süreçte yeni nesil çalışma biçimleri, sektörel dönüşümler, nitelikli işgücünün sağlanması, istihdam ve sosyal güvenlik alanındaki gelişmelere yönelik faaliyetlerimiz ihtiyaçlarımıza uygun olarak devam edecek.”

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde etkin politikalar sayesinde işsizlikle mücadeledeki kararlılıklarını ve istihdamı destekleyici çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, Orta Vadeli Programı’n hayırlı olmasını diledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.