‘Robo Molla Yegan’ takımı TEKNOFEST Robolig Yarışmasında finale kaldı

TEKNOFEST Robolig Yarışmasında finale kalan Molla Yegan Çocuk Üniversitesi ‘Robo Molla Yegan’ takımı Antalya TEKNOFEST’TE Yıldırım’ı temsil edecek.

‘Robo Molla Yegan’ takımı TEKNOFEST Robolig Yarışmasında finale kaldı
Yayınlama: 05.09.2024
0
A+
A-

Yıldırım Belediyesi, Molla Yegan Medresesi’ni çocuk üniversitesine dönüştürerek ‘Köklerden Geleceğe’ mottosu ile 35 farklı branşta 5-12 yaş grubundaki çocuklara astronomiden uzaya, teknolojiden bilim sanata kadar eğitimlerin verilerek 6 bin 500 çocuğun mezun olmasını sağladı.

Öte yandan Yıldırım Belediyesi, Robotik Kodlama Atölyesi’nde eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olan kursiyerlerden oluşan bir takım kurdu. TEKNOFEST’e katılmak için yıl boyunca çalışan ‘Robo Molla Yegan’ takımı finale kalarak Antalya’da yarışmaya hak kazandı. 5-8 Eylül tarihleri arasında Ortaokul kademesi, Robolig kategorisinde mücadele edecek ‘Robo Molla Yegan’ takımı Yıldırım’ı temsil edecek.

‘Robo Molla Yegan’ takımı TEKNOFEST Robolig Yarışmasında finale kaldı

Molla Yegan Çocuk Üniversitesi’ni ziyaret ederek finalistler ile bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, şunları söyledi:

“Molla Yegan Çocuk Üniversitesi, evlatlarımızın ufkunu açacak, onların hayal dünyasını zenginleştirecek ve yeni Fatihlerin, yeni Aziz Sancarların, yeni Selçuk Bayraktarların yetişmesine vesile olacaktır. Molla Yegan Çocuk Üniversitesi, evlatlarımızın hayallerini ve hedeflerini arşa ulaştıracak, onları Türkiye Yüzyılı vizyonuna hazırlayacak bir üniversitedir. Burası; bilim adamı, astronot, pilot, mühendis ve sanatçıların yetişeceği yerdir. ‘Türkiye Yüzyılı’nın filizidir” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.