DEĞERLİ METALLER-Fed’den düşük faiz indirimi beklentisiyle altın iki haftanın en düşüğünde

İstanbul, 5 Eylül (Hibya) – Altın fiyatları, piyasaların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu ayki politika toplantısına yönelik daha küçük faiz indirimini fiyatlandırmasıyla, dördüncü seansta da düştü ve yaklaşık iki haftanın en düşük düzeyine geriledi.

DEĞERLİ METALLER-Fed’den düşük faiz indirimi beklentisiyle altın iki haftanın en düşüğünde
Yayınlama: 05.09.2024
2
A+
A-

Spot altın  yüzde0,02 düşüşle ons başına 2.493,33 dolara gerilerken, ABD vadeli altın işlemleri yüzde 0,06 düşüşle 2.524,40 dolara geriledi. Analistlere göre, yatırımcılar ABD Fed'in bu ay faizleri düşüreceğinden emin ve 25 baz puanlık bir indirim olasılığını yüzde 59 olarak fiyatlıyorlar.

Perşembe günkü ADP istihdam ve işsizlik başvuruları raporları ve Cuma günkü tarım dışı istihdam raporu dahil olmak üzere bu haftaki ABD ekonomik verileri, Fed'in faiz indirimi yoluna ilişkin ipuçları için yakından takip edilecek.

Teknoloji hisselerinin gerilemesi, ABD'li çip üreticisi Nvidia'ya gelen rekor satış ve küresel büyümenin azalacağına dair beklentilerin riskli varlıklara zarar vermesiyle hisse senetleri Çarşamba günü küresel düzeyde düştü.

Getirisi olmayan varlık bu yıl şimdiye kadar yüzde 20'nin üzerinde değer kazanarak 20 Ağustos'ta tüm zamanların en yüksek düzeyi olan 2.531,60 dolara ulaştı.

Spot gümüş yüzde 0,3 artışla ons başına 28,12 dolara yükseldi. Platin yüzde 0,3 değer kazanarak 905,82 dolara yükselirken paladyum yüzde 0,4 düşüşle 934,25 dolara geriledi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.