Kuleba, tüm bakanları, Rusya’nın sivillere karşı işlediği suçu kınamaya çağırdı

Kiev, 4 Eylül (Hibya) – Ukrayna Dışişleri Bakanı Dymtro Kuleba, tüm başkentleri, bakanları, uluslararası örgütleri ve diğerlerini Rusya’nın sivillere karşı işlediği savaş suçunu güçlü bir şekilde kınamaya çağırdı.

Kuleba, tüm bakanları, Rusya’nın sivillere karşı işlediği suçu kınamaya çağırdı
Yayınlama: 04.09.2024
1
A+
A-

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya’nın iki büyük şehir olan Lviv ve Kryvyi Rih’in yerleşim alanlarına bir saldırı başlattığını belirterek “Çocuklar da dahil olmak üzere yaralanan veya öldürülen siviller var. Sıradan evler, okullar ve hastaneler de vuruldu. Lviv’in UNESCO tarafından korunan bölgesinde, miras yapıları hasar gördü.” dedi.

Tüm başkentleri, bakanları, uluslararası örgütleri ve diğerlerini Rusya’nın sivillere karşı işlediği savaş suçunu güçlü bir şekilde kınamaya çağıran Kuleba, “Şu anda açıklamalarınıza ve eylemlerinize ihtiyacımız var. Bu teröre son vermek için Ukrayna’nın ortakları, söz verilen hava savunma sistemlerini ve mühimmatını derhal teslim etmeli, ayrıca Ukrayna’nın savunma kabiliyetlerini güçlendirmeli” açıklamasını yaptı.

Kuleba, herkesin kararlı bir şekilde harekete geçmesi, liderlik göstermesi ve Rus savaşına adil bir son vermek için cesur olması gerektiğini belirtti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.