Afrikalı gençler, Çin-Afrika işbirliğinde kazanılan olağanüstü başarıları övdü

Çin Medya Grubu’na bağlı Çin Küresel Televizyon Ağı (CGTN) ve Çin Renmin Üniversitesi tarafından Afrikalı gençler arasında yapılan anketin sonuçlarına göre, katılımcılar Çin-Afrika işbirliğinde kazanılan olağanüstü başarıları takdirle karşıladı.

Afrikalı gençler, Çin-Afrika işbirliğinde kazanılan olağanüstü başarıları övdü
Yayınlama: 04.09.2024
1
A+
A-

Çin Medya Grubu'na bağlı Çin Küresel Televizyon Ağı (CGTN) ve Çin Renmin Üniversitesi tarafından Afrikalı gençler arasında yapılan anketin sonuçlarına göre, katılımcılar Çin-Afrika işbirliğinde kazanılan olağanüstü başarıları takdirle karşıladı.

Yaşları 18 ila 24 arasında değişen Afrikalı genç katılımcılar, Çin tarzı modernizasyon gelişiminin kavramı ve başarılarını kabul ederek, Çin ile Afrika arasında çeşitli alanlardaki pragmatik işbirliği sonuçlarını olumlu değerlendirdi.

Anket sonuçları, katılımcıların Çin'e karşı genel olarak derin bir sevgi beslediğini gösterdi. Afrikalı gençlerin yüzde 98,7'si Çin'i başarılı bir ülke olarak; yüzde 96,1'i Çin'i önemli bir ülke olarak; yüzde 94,4’ü Çin’i saygıya değer bir ülke olarak görüyor. Katılımcıların 96,7'si gelecekte seyahat etmek ve eğitim görmek için Çin’e gitme fırsatını dört gözle beklediklerini dile getirdi.

Ankete katılanların yüzde 97,1'i Çin'in güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu, yüzde 98,2'si ise Çin’in hızlı ekonomik büyümeyi sürdürdüğünü düşünüyor. Ayrıca katılımcıların yüzde 95,8'i Çin ekonomisinin küresel ekonomik toparlanmaya önemli katkı sağladığı görüşünde.

Anket sorularını yanıtlayanların yüzde 99'u Çin'in teknolojik gücünü etkileyici bulduğunu; yüzde 90,5'i Çin'in inovasyon kapasitesinin hızla yükseldiğini, yüzde 97,8'i ise Çin'in küresel teknoloji alanına katkılarının arttığını dile getirdi.

Ankete katılan gençlerin yüzde 89,9'u Afrika ülkelerinin Çin ile ticari ilişkilerinden büyük fayda gördüğüne inanırken, yüzde 94,9'u ise Afrika'nın Çin ile sağlıklı ve istikrarlı ekonomik ve ticari ilişkiler sürdürmesinin çok önemli olduğu kanısında.

Ankete katılanların yüzde 88,8'i Çin-Afrika işbirliğinin Afrika’nın ekonomik ve toplumsal koşulları önemli ölçüde iyileştirdiğini belirtirken yüzde 90,4'ü ise Çin’den yatırımların Afrika'ya değerli kalkınma fırsatları sunduğunu ifade etti.

Afrikalı gençler, Çin-Afrika ilişkilerinin geleceğine güven beslediklerini de kaydetti. Ankete katılanların yüzde 91,8'i Afrika ülkelerinin Çin tarafından başlatılan uluslararası işbirliği projelerine katılmasını desteklerken, yüzde 89,5'i Çin'in kültürel tanıtım etkinliklerine katılmayı istediğini belirtti.

Ankete katılanların yüzde 88,2'si Çin ve Afrika'nın “Küresel Güney” ülkelerinin kalkınma çıkarlarının ortaklaşa korunmasını desteklerken, yüzde 89,8'i Çin-Afrika işbirliğinin küresel barış ve kalkınmaya güçlü bir ivme kazandırdığını ifade etti.

Söz konusu anket, Kamerun, Botsvana, Mısır, Etiyopya, Gana, Kenya, Fas, Nijerya, Güney Afrika ve Tanzanya'nın da aralarında bulunduğu 10 Afrika ülkesinden 10 bin 125 katılımcıyla gerçekleştirildi. Katılımcıların yüzde 36,6’sını 18-24 yaş aralığındaki gençler oluşturdu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.