Ukrayna’da hükümet değişikliği beklenirken bakanlar istifa etti

Stockholm, 4 Eylül (Hibya) – Aralarında kabine üyelerinin de bulunduğu en az altı Ukraynalı üst düzey yetkili, beklenen büyük hükümet değişikliği öncesinde görevlerinden istifa etti.

Ukrayna’da hükümet değişikliği beklenirken bakanlar istifa etti
Yayınlama: 04.09.2024
2
A+
A-

BBC'nin haberine göre istifalar, silah üretiminden sorumlu stratejik sanayi bakanı da dahil olmak üzere hükümetin bazı üst düzey görevlerini boş bıraktı.

Değişiklikler, iktidardaki Halkın Hizmetkârı partisinin parlamento liderinin bu hafta yapılacak büyük bir hükümet değişikliğinde kabinenin yarısının değişeceğini söylemesinin ardından geldi.

Değişiklikler, Ukrayna'nın şehirlerine yönelik günlük Rus bombardımanıyla uğraşmaya devam ettiği ve bir yandan Moskova'nın doğudaki kazanımlarını engellemeye çalışırken diğer yandan da Rusya'nın Kursk bölgesindeki saldırılarına kaynak aktarmaya çalıştığı bir dönemde gerçekleşti.

Salı günü istifalarını verenler arasında Stratejik Sanayi Bakanı Alexander Kamyshin, Adalet Bakanı Denys Maliuska, Çevre Koruma Bakanı Ruslan Strilets, Başbakan Yardımcıları Olha Stefanishyna ve Iryna Vereshchuk ile Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Vitaliy Koval da vardı.

Cumhurbaşkanının en kıdemli yardımcılarından biri olan Rostyslav Shurma da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı.

Muhalefet milletvekili Iryna Gerashchenko ise hükümetin kabine değişikliğini eleştirerek “bakansız bir hükümet. Tek çoğunluğa sahip olmayan bir parlamento. Yetkililerin görmezden geldiği bir entelektüel ve personel krizi.” diye konuşarak,  bir birlik hükümeti kurulması ve Devlet Başkanı Zelenskiy'nin siyasi ekibinin iktidardaki hakimiyetine son verilmesi çağrısında bulundu.

Değişikliklerin açıklandığı gün Rusya'nın Poltava kentine düzenlediği saldırıda 51 kişi öldü, 271 kişi de yaralandı.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.