Bakan Bolat, İsveç Dış Ticaret Bakanı Forssell ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsveç’te Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell ile JETCO II. Dönem Toplantısı vesilesiyle bir araya geldi.

Bakan Bolat, İsveç Dış Ticaret Bakanı Forssell ile görüştü
Yayınlama: 03.09.2024
1
A+
A-

Bakan Bolat, İsveç’te Uluslararası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell ile JETCO II. Dönem Toplantısı vesilesiyle bir araya gelerek, ülkeler arasındaki işbirliğini ve fırsatları değerlendirdiklerini bildirdi.

Toplantıda, ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini teminen özellikle yenilenebilir enerji, sağlık turizmi, yeşil ekonomi, teknoloji, savunma, KOBİler ve start-uplar konusunda yeni işbirlikleri için güçlü bir zemin inşa ettiklerini belirten Bakan bolat şunları söyledi:

“Yol haritamızı imzaladığımız JETCO Protokolü ile kayda geçirdik.  Özel sektör kuruluşlarımız, iş dünyamız, sanayicilerimiz ve şirketlerimizle el ele vererek ikili ticaret hacmimizi kısa süre içerisinde 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. İsveç ile ikili düzeydeki işbirliğimizi ilerletmenin yanısıra Gümrük Birliğinin modernizasyonu için de ortak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.