30 Ağustos yazın son tatil fırsatına dönüştü

Bilet Dükkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı tatilinde uçak ve otobüs biletleri, otel rezervasyonları, araç kiralama ve transfer hizmetlerinde yaşanan yoğun talep artışını açıkladı.

30 Ağustos yazın son tatil fırsatına dönüştü
Yayınlama: 03.09.2024
1
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın hafta sonu ile birleşmesi, çalışanlara yazın son tatil fırsatını sundu. Özellikle Antalya ve Muğla bölgelerindeki otel rezervasyonlarında yüzde 110 gibi dikkat çekici bir artış gözlemlendi. Ayrıca, bu bölgelere olan uçak seferlerinde de yüzde 35 oranında talep artışı yaşandı.

Otobüs seferlerinde de yoğunluk yaşandı. İstanbul’dan İzmir, Muğla ve Antalya gibi popüler tatil bölgelerine otobüs bileti satışlarında yüzde 34’luk bir artış kaydedildi.

3 günlük hafta sonu tatilini İstanbul’a yakın tatil beldelerinde değerlendirmek isteyenler arasında araç kiralama taleplerinde yüzde 39 oranında bir artış dikkat çekti.

Bu dönemi yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar ise özellikle vizesiz ve pasaportsuz ziyaret edilebilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya, Rusya, Karadağ, Özbekistan ve Azerbaycan gibi destinasyonları tercih etti. Kuzey Kıbrıs'a olan uçak bileti taleplerinde yüzde 19, Almanya’ya ise yüzde 17 artış yaşandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.