Kaynaştırma öğrencilerine “Farklılaştırılmış Eğitim” başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitim sistemine ilk kez geniş şekilde yansıtılan “farklılaştırılmış eğitim” kapsamında özel eğitim ihtiyacındaki kaynaştırma/bütünleştirme öğrencileri için yeni stratejiler belirlendi.

Kaynaştırma öğrencilerine “Farklılaştırılmış Eğitim” başlıyor
Yayınlama: 03.09.2024
2
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınıflardaki özel eğitim öğrencilerinin hem akademik hem sosyal açıdan desteklenmeleri için uluslararası normlara uygun 12 rehber kitap hazırlanarak öğretmenlerin dikkatine sunuldu. Kitaplarda, öğretmenlerin sınıf içi uygulamalarında yararlanabilecekleri birçok örnek ve yöntem içeriyor.

Bu doğrultuda, Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaöğretim düzeyindeki öğretmenlere yeni yaklaşım konusundaki detayların yer aldığı “Farklılaştırılmış Öğretim Etkinlikleri” rehber kitapları yayımlandı.

Kitaplarda 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik Türk dili ve edebiyatı, matematik, tarih, coğrafya, felsefe, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerinde farklılaştırma uygulamalarını destekleyecek içerikler yer alıyor. Kitaplar; sınıf içi etkileşimlerin artırılması, işbirliğine dayalı öğrenme ortamlarının oluşturulması ve öğrencilere öz güven kazandırılması gibi hedefler doğrultusunda farklılaştırılmış öğretim stratejilerini içeriyor.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Farklılaştırılmış Öğretim ve Müdahale Stratejileri” kılavuzu da hazırlanıyor. İlk aşamada 9. sınıf öğrencileri için Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih ve coğrafya derslerine yönelik tasarlanan çalışmada, ilerleyen süreçte 10, 11 ve 12. sınıflar da yer alacak.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.