Ziraat Yatırım: Yurt içinde ağustos ayı enflasyon verisi takip edildi

İstanbul, 3 Eylül (Hibya) – Ziraat Yatırım, yurt içinde ağustos ayı enflasyon verisinin takip edildiğini bildirdi.

Ziraat Yatırım: Yurt içinde ağustos ayı enflasyon verisi takip edildi
Yayınlama: 03.09.2024
1
A+
A-

Ziraat Yatırım’ın değerlendirmesinde yurt içinde ağustos ayı enflasyon verisinin takip edildiği belirtildi. Değerlendirmede şöyle denildi:

“USD/TRY: TÜFE aylık bazda yüzde 2,47 yıllık bazda ise yüzde 51,97 olarak açıklandı. Temmuz ayında aylık enflasyon yüzde 3,23; yıllık enflasyon ise yüzde 61,78 olarak gerçekleşmişti. Ek olarak dün, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yeni OVP'ın 5 Eylül'de açıklanacağı ve temel çerçevenin değişmeyeceği ancak bazı güncellemelerin olacağı belirtildi.

“ABD'de dün kapalı olan piyasaların ardından, Fed'in olası faiz indirimlerine ilişkin ipuçları sunabilecek ABD ekonomik aktivite ve istihdam piyasası verileri öncesinde piyasa oyuncuları riskten kaçınıyor. Bugünün veri takvimine baktığımızda ise ABD'de S&P Global imalat PMI verisinin son okuması ve ISM imalat endeksi yayımlanacak. Dün yüzde 0,5 oranında gerileyen Dolar/TL'de bu sabah hafif yükseliş eğilimi var.

“EUR/USD: Dün ABD'de resmi tatil sebebiyle kapalıydı. Veri bakımından sakin geçen günde EURUSD işlem gününü yüzde 0,2 primle 1,1072 seviyesinden tamamladı. Dolar Endeksi (DXY) ve ABD 10 yıllık tahvil getirileri de dün dar bir aralıkta yataya yakın hareket ettiler. Bugün ABD'de açıklanacak olan ISM imalat endeksi ve ECB yetkilisi Nagel'ın konuşması parite üzerinde kısmi hareketliliğe neden olabilir. Teknik seviyelere bakıldığında ise 20 günlük hareketli ortalamasından destek bulan paritede 1,11 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Geri çekilme halinde 1,1030 ve 1,10 noktaları takip edilebilir.

“XAU/USD:  Dün ABD'de tatil sebebiyle sakin bir seyir izleyen Ons Altın, seansı yüzde 0,2 geri çekilmeyle 2.500 seviyesinde tamamladı. Yarından itibaren Cuma gününe kadar açıklanacak istihdam verileri piyasalar tarafından takip edilecek. Açıklanan verilerin beklentileri karşılamaması halinde değerli maden üzerinde baskı oluşabilir. Fiyatlamalar tarafında, bu sabah, 2.499 seviyesinden güne başlayan değerli madende, 2.470- 2.450 seviyeleri destek olarak öne çıkarken, 2.530 seviyesi direnç konumunda.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.