Başkan Bingöl: Yeni bir yurt inşa etmek için arsa geliştiriyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Avukat Eren Ali Bingöl, yaklaşık 10 yıldır İlim Yayma Cemiyeti’ne tahsis edilen iki bina için belediye bütçesinden 4,5 milyon lira ödendiğini açıkladı. Başkan Bingöl, yeni bir yurt için girişimlerde bulunacaklarını duyurdu.

Başkan Bingöl: Yeni bir yurt inşa etmek için arsa geliştiriyoruz
Yayınlama: 02.09.2024
2
A+
A-

Tuzla Belediyesi, AK Parti döneminde İlim Yayma Cemiyeti'ne verilen iki binanın tahliyesini istemişti.

Tuzla Belediye Başkanı Avukat Eren Ali Bingöl, yaklaşık 10 yıldır İlim Yayma Cemiyeti'ne tahsis edilen iki bina için belediye bütçesinden 4,5 milyon lira ödendiğini açıkladı.

Tuzla’da gençlerle birlikte katıldığı ‘Tuzla Senin Çalıştayı’ndan üniversiteli gençlerin ülke genelinde öğrencilerin barınma ve yurt konusundaki sorularına yanıt veren Başkan Bingöl belediyenin yeni bir yurt için girişimlerde bulunacaklarının da müjdesini verdi.

Bingöl, “Göreve geldiğimizde şunu fark ettik. Tuzla Belediyesi yıllarca bir vakfa toplamda 4,5 milyon lira ödeyerek, iki ayrı binayı kiralamış ve vakfa teslim etmiş. Parayı senin adına, bütün Tuzlalılar adına Tuzla Belediyesi ödüyor ama yönetiminde Tuzla Belediyesi yok. Bu İlim Yayma Cemiyeti’yle olan protokolü iptal ettik. Kiraladığımız alanlara ilişkinde zaten kira sözleşmesinin sonuna gelmiştik. Dedik ki biz kira sözleşmelerini de durduruyoruz. Kira da ödemiyoruz. Şimdi bir yurt arıyoruz. Yeni bir yurt inşa etmek için arsa geliştiriyoruz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.