Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan “Duhoklu Kürt iş insanı” ile ilgili iddialara yanıt

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Duhoklu Kürt iş insanı Hakim Lokman, sadece anadilini konuştuğu için İstanbul’da kalbinden bıçaklanarak katledilmiştir” şeklindeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan “Duhoklu Kürt iş insanı” ile ilgili iddialara yanıt
Yayınlama: 02.09.2024
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Duhoklu Kürt iş insanı Hakim Lokman, sadece anadilini konuştuğu için İstanbul’da kalbinden bıçaklanarak katledilmiştir” şeklinde yapılan provokatif açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Yapılan çarpıtmalar ile hükümetin ve siyasi ittifakın hedef alınmasının ise bu iddiaları ortaya atanların asıl niyetlerini gösterdiğini belirten Yılmaz, “Bizim Kürtçe konuşan vatandaşlarımızla veya herhangi bir kişiyle bir sorunumuz yoktur. Sorunumuz emperyalist oyunlara alet olarak ülkemizi bölmeye çalışanlarla, milli birliğimize kastedenlerle ve terör odaklarıyladır.” dedi.

Yılmaz, Türkçenin resmi ve ortak dilleri olduğuna değinerek, “Vatandaşlarımızın ana dilleri konusunda ise, yapılan çeşitli reformlarla geçmişin yasakçı zihniyetini ortadan kaldıran bizim hükümetlerimiz olmuştur. Terör propagandası hangi dilde yapılırsa yapılsın terör propagandasıdır ve suçtur.” ifadelerini kullandı.

Sadece Kürtçe konuştuğu için bir şahsa yönelik saldırı olursa bunun karşısında olacaklarını ve hukuki olarak gereği neyse yapılacağına dikkati çeken Yılmaz, şunları ifade etti:

“Böyle olmadığı halde, yaşanan bazı asayiş hadiseleri üzerinden kimlik siyaseti yapanlar, toplumsal fay hatları oluşturma gayreti içinde olanlardır. Ayrıntılı bilgi edinmeden, yetkililerin açıklamalarını ve hukuki süreçleri beklemeden, kimlikler üzerinden siyasi istismar yapmak doğru değildir.”

Yılmaz, ilk edinilen bilgilere göre, İstanbul’da yaşanan üzücü cinayet hadisesinde hayatını kaybeden şahsın katil zanlısının Batmanlı bir vatandaş olduğuna değinerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yapılan ilk incelemeler yaşanan hadisenin Kürtçe konuşma ile yakından uzaktan bir ilişkisi olmadığını, farklı tartışmalardan kaynaklandığını işaret etmektedir. Suçlu olanlar elbette ki adli süreçlerde belirlenecek ve karşılığını göreceklerdir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.