Tether ve Rezo Money, Gine’de iş birliği yapıyor

Dijital varlık sektörünün önde gelen şirketi Tether ve dijital ödeme platformu Rezo Money, dijital okuryazarlığı ve finansal katılımı arttırmak için Gine’de blockchain eğitimini ilerletmeyi amaçlayan stratejik iş birliği yaptığını duyurdu.

Tether ve Rezo Money, Gine’de iş birliği yapıyor
Yayınlama: 02.09.2024
3
A+
A-

Tether’in Rezo Money ile gerçekleştirdiği iş birliği, blockchain’in pratik uygulamalarının nasıl kullanılabileceği konusunda ayrıntılı bir aktarım sağlayarak, öğrencilerin teknolojileri kişisel ve profesyonel yaşamlarında kullanmalarını amaçlıyor. Gine Cumhuriyeti'nin başkenti Conakry'deki üç büyük üniversitede etkileşimli atölyeler düzenleyen Rezo’nun, bu atölyelerinde blockchain ve kripto para ödeme yöntemlerinin temelleri de dahil olmak üzere çeşitli konular yer alıyor.

Tether, Afrika’da dijital eğitime destek olmaya devam ediyor

Bu iş birliği aynı zamanda Tether'in gelişmekte olan pazarlardaki dijital eğitim ortamına katkı sağlama konusundaki vizyonunu gösteriyor. Blockchain teknolojisi hakkında bilgi edinen bireyler bilinçli bir şekilde finansal kararlar alarak ekonomik istikrarlarını artırıyor ve bu da toplulukların gelişimine aktif olarak katkıda bulunuyor.

Rezo ile yapılan iş birliği hakkında açıklamalarda bulunan Tether CEO'su Paolo Ardoino, “Gine'ye blockchain eğitimini getirmek için Rezo ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz. Bu girişim ile öğrencileri dijital ekonomiye aktif olarak katılım sağlaması için gereken bilgi ve becerilerle güçlendirmede kritik bir adım olarak görüyoruz. Pratik içgörüler ve gerçek yaşam kullanım örnekleri sağlayarak, bilgi açığını kapatmayı ve bölgede finansal katılımı teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Rezo'nun Kurucu Ortağı ve CEO'su Ibrahima Soumano, Tether ile yapılan iş birliğine dair yaptığı açıklamada; blockchain eğitimini en çok ihtiyaç duyanlara ve en çok anladıkları şekilde ulaştırmada önemli bir adım teşkil edeceğini belirtti.

Tether, bugüne kadar Afrika genelinde çeşitli eğitim girişimlerinde aktif olarak yer aldı. Bunlar arasında Afrika Teknoloji Zirvesi, Gana'daki Afrika Bitcoin Konferansı'na sponsorluk, Bitcoin Pizza Günü sırasında CBC ile iş birliği ve Gana'daki üniversitelerde eğitimi ilerletmek için Bitnob ile iş birliği yer alıyor. Bu çabalar, Tether'in blockchain ve kripto para eğitimini teşvik etmeye yönelik özverisini gösteriyor.

 

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.