Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın 2,500 dolar/ons üstüne tutunmaya çalışıyor

İstanbul, 2 Eylül (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının, 2,500 dolar/ons seviyesinin üzerine tutunup tarihi seviyelerde seyrettiği bir haftanın geride bırakıldığını açıkladı.

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın 2,500 dolar/ons üstüne tutunmaya çalışıyor
Yayınlama: 02.09.2024
4
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş'nin değerlendirmesine göre, altın, 2,500 dolar/ons seviyesinin üzerine tutunup tarihi seviyelerde seyrettiği bir haftayı geride bıraktı.

Değerlendirmede şu bilgilere yer verildi:

“Haftayı 2,512 dolar/ons seviyesinden açan sarı maden, Fed Başkanı’nın faiz indirimi mesajlarından ve Orta Doğu’daki yaşanan saldırılarla artan gerilimlerden destek bularak haftaya yükselişle giriş yaptı. Altın, tarihinin en yüksek seviyelerinde fiyatlanırken şaşırtıcı olmayan bir şekilde kâr realizasyonlarının etkisiyle 2,500 dolar/ons seviyesinin altına doğru satış baskısı gördü. Ancak, yakın zamanda başlayacak gevşetici para politikası safhası, dünyada yaşanan jeopolitik gerilimler, yaklaşan ABD seçimlerindeki belirsizlik gibi faktörler altının yukarı yönlü hareketi için pozitif bir genel tablo çiziyor. Böylece sarı maden, geçtiğimiz hafta kapanışlarını 2,500 dolar/ons psikolojik sınırının üstünde yapmakta başarılı oldu. Cuma günü ise ABD’de enflasyon verisi beklentilere paralel duyurulurken altın, seansı 2,503 dolar/ons seviyesine geri çekilerek tamamladı ve yatay bir seyir geçirdiği haftayı haftalık bazda yüzde 0,3 kayıpla kapattı. Şimdi yatırım dünyasının dikkati, bu hafta ABD’de açıklanacak ve Fed’in faiz kararı için önemli başka bir veri olan kritik tarım dışı istihdam verisine çevrilmiş durumda.

“Gümüş de haftayı kırmızıda kapattı. Haftayı 29,88 dolar/ons seviyesinden açan gümüş, bir buçuk ay sonra 30 dolar/ons seviyesini aşmayı başardı. Ancak bu noktada kalamayan beyaz maden, haftayı 28,87 dolar/ons seviyesinde sonlandırarak haftalık yüzde 3,2 kaybı hanesine yazdı. Gümüş cephesinde önemli gelişmelerden birisi ise Samsung’un geliştirdiği katı hal pilleri. Emekli varlık yöneticisi Kevin Bambrough’un açıklamasına göre, elektrikli araçlarda üstün performans sunacak pillerde araç başına bir kilogram gümüş gerekebilir. Eğer Samsung’un bu teknolojisi önümüzdeki yıllarda otomotiv sektöründe yaygınlaşırsa, artan taleple gümüş fiyatlarının da yukarı yönlü etkilenmesi kaçınılmaz olacak.

“Platin, son iki haftada edindiği kazanımlarını büyük ölçüde geri verdiği bir hafta yaşadı. Haftayı 962 dolar/ons seviyesiyle açan platin, 924 dolar/ons seviyesinden kapatarak haftalık yüzde 3,9 kayıp yaşarken haftanın en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu.

“Paladyum, yükselişini dördüncü haftaya taşıdı. Haftaya 949 dolar/ons seviyesinden giriş yapan paladyum, cuma seansını 955 dolar/ons ile tamamlayarak haftalık bazda yüzde 0,8 kazancı hanesine yazarak haftayı yeşilde kapatan tek kıymetli maden oldu.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.