Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi tamamalandı

Murat Ali Sakal, 2 Eylül (Hibya) – Dışişleri Bakanlığı’nın desteği ve Türksoy’un katkıları ile gerçekleştirilen Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Ralli’si, Moğolistan’da bulunan Tanyukuk kitabelerinde varış noktasına ulaştı.

Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Rallisi tamamalandı
Yayınlama: 02.09.2024
1
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı'nın desteği ve Türksoy’un katkıları ile gerçekleştirilen Tuna’dan Orhun’a İpek Yolu Ralli’si, Moğolistan’da bulunan Tanyukuk kitabelerinde varış noktasına ulaştı.

8 Temmuz’da Düseldorf’tan start alan 20 araçlık ralli ekibi, yaklaşık 12 bin kilometre yol katederek Moğolistan’a ulaştı.

Türkiye Moğolistan Büyükelçisi Zafer Ateş’in ralli bitiş noktası olan Tanyukuk Kitabeleri’nde karşıladığı ekipte Alman, İtalyan, Avusturya, Moldova gibi ülkelerden katılımcı bulunuyor.

Ralliyi organize eden Doğu-Batı Dostluk Derneği Başkanı Nadir Serin, Avusturya, Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan üzerinden İstanbul’a geldiklerini, daha sonra Ankara, Kapadokya, Nemrut Dağı, Van ve Doğu Beyazıt üzerinden İran’a geçtiklerini, oradan Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Rusya üzerinde Moğolistan’a ulaştıklarını söyledi.

Nadir Serin, rallinin amacını ise şu sözlerle anlattı:

“İki tane medeniyet var dünyada, Doğu ile Batı. Biraz birbirine küskün medeniyetler, özellikle şu günlerde bunu daha çok hissediyoruz. Birbirlerine ne çok uzak, ne çok yakınlar. Bu medeniyetlerin arasında bir köprü oluşturmak istiyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.