Okullarda ilk zil uyum haftası için çaldı

Türkiye genelinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum haftası kapsamında ilk zil çaldı.

Okullarda ilk zil uyum haftası için çaldı
Yayınlama: 02.09.2024
2
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda ilk zilin, uyum haftası için çaldığını belirterek, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrencilerin, uyum haftasının ilk zil sesi ile okul koridorlarını ve bahçelerini şenlendirdiğini bildirdi.

Uyum haftasıyla okula başlayan çocukların büyük bir adım atarak eğitimin kapılarını araladığına değinen Bakan Tekin, şunları ifade etti:

“Uyum Haftası Programı'nda; öğrencilerimizi, velilerimizi ve öğretmenlerimizi birçok farklı çalışma ile destekleyerek eğitim ortamlarını daha güçlü hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda eğitimin ilk gününde ilkokula başlayacak öğrencilerin ailelerine yönelik ‘İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası’ sunumu yapılacak.”

Bakan Tekin, ailelere aynı gün çocuklarıyla okulun iç ve dış ortamının tanıtılacağını kaydederek, açıklamasına şöyle devam etti:

“Uyum eğitiminin ikinci gününde ise okullarda uyum haftası etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Aile-çocuk-öğretmen etkileşiminin sağlanabilmesi bakımından tüm ailelerimizi etkinliklere çocuklarıyla katılım göstermesini öneriyorum. Bu vesileyle eğitim yaşamına bugün başlayarak okula merhaba diyen evlatlarımıza maarif ailemize hoş geldiniz diyor, değerli öğretmen arkadaşlarıma Mesleki Çalışma Programı haftasında kolaylıklar diliyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.