ABBA, Trump’ın müziklerini kullanmayı bırakmasını istedi

Stockholm, 1 Eylül (Hibya) – İsveçli grup ABBA, eski ABD başkanı ve şu anki Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’tan seçim etkinliklerinde müziklerini kullanmayı bırakmasını isteyen müzisyenler grubuna katıldı.

ABBA, Trump’ın müziklerini kullanmayı bırakmasını istedi
Yayınlama: 01.09.2024
2
A+
A-

ABBA'nın Dancing Queen ve Money, Money, Money, Trump'ın Temmuz ayındaki kampanya mitinginde çalınan hit şarkıları arasındaydı.

Yayın şirketi Universal Music, Trump'a grubun müziğini kullanma izni vermediğini ve bunu derhal bırakmasını talep etti. ABBA üyeleri bu açıklamayı desteklediklerini söyledi.

Amerikalı müzisyen Jack White, geçen hafta Trump'ın White Stripes'ın Seven Nation Army şarkısını bir kampanya mitinginde kullandığı için dava açacağını açıkladı.

Trump'ın kampanya ofisi, müziklerini kullanma haklarını BMI ve ASCAP şirketleri aracılığıyla ödediğini söyledi.

Amerikalı şarkıcı Beyoncé Knowles'ın avukatları bu yaz Trump'ın kampanya ofisine Beyoncé'nin şarkılarının kampanya etkinliklerinde kullanılmasının durdurulmasını talep eden bir mektup gönderdi.

Beyoncé kendini Demokrat olarak tanımlıyor ve Kamala Harris'in kampanya ofisine şarkıyı resmi kampanya şarkısı olarak kullanma izni verdi.

Amerikalı grup Foo Fighters ve Kanadalı şarkıcı Celine Dion da bu yaz şarkılarının Trump'ın kampanyası sırasında çalınmasından duydukları hoşnutsuzluğu dile getirdi.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.