Başkan Bozbey, ‘Gastronomi Tırı’na konuk oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte 3. Gastronomi Festivali öncesinde ilçe ilçe gezerek kentin eşsiz lezzetlerini tanıtan ‘Gastronomi Tırı’na konuk oldu.

Başkan Bozbey, ‘Gastronomi Tırı’na konuk oldu
Yayınlama: 31.08.2024
2
A+
A-

Bursa’nın zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlenecek olan 3. Gastronomi Festivali’ne 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Park ev sahipliği yapacak.

Şef Dr. Esat Özata ile birlikte şef önlüklerini giyerek mutfağa giren Başkan Bozbey ve eşi, tüm malzemeleri Bursa'da yetiştirilen ve üretilen ürünleri kullanarak kestaneli mücver yaptı. Programda, Başkan Bozbey tarafından kestaneli mücverin püf noktaları da anlatıldı.

Başkan Bozbey, ‘Gastronomi Tırı’na konuk oldu

Bursa’nın gastronomi açısından son derece önemli olduğunu belirten Başkan Bozbey, “Merkezinde farklı tatlar, ilçelerinde farklı tatlar var. İnşallah Bursalılar kendi yemek kültürüne sahip çıkacaktır. Bu değerleri tanıtarak turizme kazandırmak istiyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş yemekleri bile olan bir kentte yaşıyoruz. Nilüfer’de kent yöneticiliği yaptığım dönemde bu konuda da bir çalışma yapmıştık. Dağıyla, ovasıyla, deniziyle, sanatıyla, kültürüyle, Osmanlı’ya başkentlik yapmış bir kent olarak Bursa birçok değeri bağrında taşıyor. Böyle bir kentte yöneticilik yapmak bizim için de onurdur. Gastronomi Tırımız 17 ilçeyi geziyor” dedi.

Şef Dr. Esat Özata, Bursa’nın 17 ilçesini Gastronomi Tırı’ ile gezerek Bursa’nın eşsiz lezzetlerini tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.