İmamoğlu: İzmir’den memleketimizin daha etkin faydalanması lazım

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın onur konuğu kenti İstanbul’u temsilen İzmir’e gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile birlikte İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’i ziyaret etti.

İmamoğlu: İzmir’den memleketimizin daha etkin faydalanması lazım
Yayınlama: 31.08.2024
4
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sözlerine, Özgener'e başarılar dileyerek başladı. İmamoğlu, “İzmir'de olmak, insanın yüzünü gülümsetiyor. Bu şehir ayrı bir enerjiye sahip. Bunu hep yaşadık, yaşıyoruz. Ülkemizin farklı bir boyutu. Bugün de Cumhuriyetimizin çok özel simgesi olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında olmak hem de İstanbul'un onur konuğu şeklinde tariflenmesi bizi çok onurlandırdı.” dedi.

İmamoğlu: İzmir’den memleketimizin daha etkin faydalanması lazım

İzmir'in ticarette bu toprakların önemli bir kapısı olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Hem ulusal hem de uluslararası boyutu ile binlerce yıldır ticaretin odağında bir şehir. Cumhuriyet dönemi ve Osmanlı döneminde de ayrı bir önemi olan bir kent. Ticaretin denize açılan, uluslararası seviyede ilişkisi olan, bir kısım ticari ürünlerin borsası gibi bir şehir. İzmir'in bu dönemde de çok önemi var. İzmir'in hem ticareti olan kültürel geçmişi, hem farklı konulardaki kadim geçmişinden memleketimizin daha etkin faydalanması lazım. Ülke olarak söylüyorum” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.