Bursa Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerden siyez buğdayı alımı yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dağ ilçelerinin kalkınması ve üreticinin gelirlerini arttırmak amacıyla Bursalı çiftçilerden doğrudan modern buğdayın atası kabul edilen siyez buğdayı alımını gerçekleştirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerden siyez buğdayı alımı yaptı
Yayınlama: 31.08.2024
2
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarımda ürün kalitesinin artması ve hak ettiği fiyatı elde etmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Daha önce Bursalı kavun ve karpuz üreticilerinin mağdur olmaması adına ürünlerini değerinde satın alan Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Keles ilçesi Yazıbaşı köyü çiftçilerinden Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, iştirakler aracılığıyla siyez buğdayı alımı yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, alım töreni öncesi köylülerle bir araya gelerek sohbet etti. Siyez unuyla yapılan gözlemenin tadına bakan Başkan Bozbey, vatandaşlarla birlikte kahvaltı yaptı.

Programa, Başkan Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP İlçe Başkanı Cevat Acar, Besaş Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Gazioğlu, Besaş Genel Müdürü İbrahim Alpay Demirtaş, Tarım AŞ Genel Müdürü Sedat Akar, BursaSu Genel Müdürü Erman Aydıngün, Yazıbaşı Mahallesi Muhtarı Muhammer Kılınçarslan, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Bozbey, emeğin ne olduğunu bildiklerini belirterek, “Köylünün nasıl zahmet ve emeklerle mücadele verdiğini, ama yeterince gelir elde edemediğini biliyoruz. Hiç merak etmeyin. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçimizin hem ürününün yanında olacağız hem de ürününü tarlada bırakmamak için mücadele edeceğiz.” dedi.

Çiftçilere sulama konusunda yassı ve yuvarlak boru desteği vermek amacıyla fabrika kurulumuna başladıklarını söyleyen Başkan Bozbey, köylüye bu alanda da destek olacaklarını açıkladı.

Başkan Bozbey, Bursa’nın ve dağ yöresinin çok bereketli topraklara sahip olduğunu dile getirerek, Bursa’nın tarımın da önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.