İstanbul, 30 Ağustos’u yeni Eminönü Meydanı’nda kutladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 30 Ağustos’un 102’nci yıl dönümünü, şehre yeni kazandırılan Eminönü Meydanı’nda kutladı.

İstanbul, 30 Ağustos’u yeni Eminönü Meydanı’nda kutladı
Yayınlama: 30.08.2024
3
A+
A-

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı 102’nci yıl kutlamalarının akşam bölümünde, İstanbullularla buluştu.

Eminönü Meydanı’ndaki 30 Ağustos coşkusuna; CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, CHP Parti Meclisi üyeleri Mahir Yüksel, Cem Aydın, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve kalabalık bir vatandaş topluluğu da ortak oldu.

İmamoğlu; 30 Ağustos konulu filmler, konserler ve görsel içeriklerle zenginleştirilen, Haliç ve Boğaz manzaralı etkinlikte şu konuşmayı yaptı:

“Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Yüreğinizdeki o büyük vatan aşkıyla buradasınız; görüyorum. İçiniz, Mustafa Kemal Atatürk sevgisi ve saygısıyla dolu; onu da biliyorum, görüyorum. Ben, milletimin bütün bireylerini çok seviyorum. 86 milyon insanımızı çok seviyorum. 86 milyon insanımızın yüreğini seviyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Hep birlikte 30 Ağustos’un önemini çok iyi bilmek ve anlamak zorunda olduklarını söyleyen İmamoğlu, şunları ifade etti:

“O büyük zaferin mimarı, başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘30 Ağustos'ta Cumhuriyetimizin temeli sağlamlaştırıldı. Ebedi hayatı taçlandırıldı.’ Evet; 30 Ağustos'ta yalnızca 5 gün 5 gece süren bir meydan muharebesi olmamıştır. 30 Ağustos'u büyük zafer yapan sebep; özgür yaşamaya alışkın, ‘hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım’ diyen kararlı bir milletin azim ve iradesinin sonucu olmasıdır, istiklal mücadelesidir.”

İmamoğlu’nun konuşmasını ardından senfoni orkestrasıyla birlikte sahneye çıkan Cem Adrian, konuk sanatçılar Birsen Tezer, Aylin Aslım, Gökhan Kılıç ve Özlem Çelik İstanbullularla buluştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.