Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Şanlıurfa, 30 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
Yayınlama: 30.08.2024
1
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı, Şanlıurfa’da vatandaşların yoğun katılımı ile kutlandı. Program sabah saatlerinde Osmanbey Şehitlik Anıtı'na Çelenk Sunum Töreni ile başladı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, şehit ailelerinin de katıldığı programda Zafer Bayramı’nın önemine değinerek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletimizin bağımsızlık ve özgürlüğü için verdiği mücadelede kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.

Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Dumlupınar’da Büyük Taarruz’un sonucunda elde edilen zaferin destansı bir mücadeleyle dünya tarihinde yer aldığını belirten Vali Şıldak, şunları söyledi:

“Cumhuriyetimizin temelini atan bu zafer, milli birlik ve beraberlik ruhumuzun da en güzel yansımasıdır. Milletimizin makus talihini değiştiren bu zafer ile Türk Milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya duyurmuştur.”

Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

Vali Şıldak, “Ecdadımızın bıraktığı bu eşsiz mirası yaşatmanın ve korumanın sorumluluk bilinciyle; büyük destanın yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kanlarıyla suladıkları bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, kıymetli hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.” dedi.

Program daha sonra Valilik Şeref Salonu’nda tebriklerin kabulüyle devam etti. Ardından Cumhuriyet Caddesi’nde kutlama programı ve geçit törenine geçildi. Burada tüm vatandaşları selamlayan Vali Şıldak, Şanlıurfalıların Zafer Bayramı’nı tebrik etti.

Şanlıurfa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu

GAP TAEM’de gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı Kabul Töreni ile devam eden programların ardından Vali Şıldak, Şehit Uzman Çavuş M. Sinan Kılıç ile Şehit Polis Memuru Cemal Bozkurt'un ailelerini ziyaret etti. Şehitlerin dualarla anıldığı ziyaretlerde Vali Şıldak, tüm şehit ve gazi ailelerinin diledikleri an kendilerine ulaşabileceğini ifade etti.

Karaköprü ilçesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde Vali Şıldak, esnaf ve vatandaşların bayramını tebrik etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.