KÜRESEL PİYASALAR-ABD:Yatırımcılar enflasyon verilerini değerlendirirken hisseler yükseldi

İstanbul, 30 Ağustos (Hibya) – Yatırımcıların, ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yakından izlenen önemli enflasyon verilerini değerlendirirken, hisse senetleri Cuma günü yükseldi.

KÜRESEL PİYASALAR-ABD:Yatırımcılar enflasyon verilerini değerlendirirken hisseler yükseldi
Yayınlama: 30.08.2024
1
A+
A-

S&P 500 yüzde 0,2 daha yüksek işlem görürken, Nasdaq Composite yüzde 0,3 değer kazandı. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması en son yatay işlem gördü.

Fed'in önemsediği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Dow Jones tarafından ankete katılan ekonomistlerin tahminlerine paralel olarak aylık yüzde 0,2 ve bir yıl öncesine göre yüzde 2,5 arttı. Gıda ve enerji hariç tutulduğunda da yüzde 0,2 arttı.

Fed bu ölçütü yakından takip ediyor ve bu nedenle politika yapıcıların Eylül ayındaki faiz kararlarını etkileyebileceği belirtiliyor.

Ağustos ayı işlemleri sona ererken, S&P 500 ay boyunca yaklaşık yüzde 1,7'lik bir kazanç elde etmeye hazırlanırken, Dow yüzde 1,3'lük bir artış kaydetme yolunda ilerliyor. Nasdaq Composite ise geride kaldı ve son ay değişmedi. S&P 500 üst üste dördüncü ayını da kazançla kapatmaya hazırlanıyor.

Büyük ortalamalar Ağustos başında sert bir satış yaşadı ve S&P 500 toparlanmadan önce yüzde 7,3 kadar değer kaybetti. Dow ve Nasdaq bu ayın en düşük seviyelerinde sırasıyla yüzde 5,4 ve yüzde 10,7'ye kadar geriledi.

S&P 500, Ağustos ayını ayın en yüksek seviyesinden çok uzakta değil. Endeks bu ay yaklaşık yüzde 2,0 yükseldi. Bu, S&P 500'ün Ekim 2022'den bu yana belirli bir aydaki en geniş aralığı olan bu ayın en düşük seviyesinden en yüksek seviyesine yaklaşık yüzde 10 puanlık bir dalgalanma anlamına geliyor.

S&P 500'ün yaklaşık üçte ikisi bu ay yükseldi, bu da geniş bir ralliyi temsil ediyor ve endekse üst üste dördüncü aylık kazancını veriyor. Ayrıca S&P 500 tam üç yıldır ilk kez on ayın dokuzunda yükseldi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.