Başkan Ovalıoğlu: Kadınlar siyasette etkin rol alamıyor

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, 23. Çatalca Erguvan Festivali’ne Katıldı.

Başkan Ovalıoğlu: Kadınlar siyasette etkin rol alamıyor
Yayınlama: 30.08.2024
1
A+
A-

“Vefa” temasıyla gerçekleştirilen festivale katılan CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ile Ovalıoğlu, “Kadınların yerel yönetimlerdeki başarıları ve karşılaştıkları zorluklar” konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Zeybek moderatörlüğünde yapılan panelde konuşan Ovalıoğlu, “Yerel siyaseti konuşmak üzere bir araya geldiğimiz bu buluşmada, Türkiye’de kadınların siyasi hayatta yer alış sürecini değerlendirip, geride bıraktığımız yüz yılda bu sürecin nereye evrildiğini birlikte sorgulamak istedim. Bu toprakların kadınları olarak, Atamızın eşsiz vizyonuyla 1930 yılında belediye seçimlerinde oy kullanma ve aday olma hakkını kazandık. Bu önemli dönüm noktası, kadınların kamusal alanda var olabilmelerinin ilk adımıydı. 1930 yılından 2023’e 93 yılda, 19 yerel seçimde 30 bini aşkın erkek belediye başkanı olurken, ancak 150 kadın belediye başkanı olabildi” şeklinde konuştu.

Başkan Ovalıoğlu: Kadınlar siyasette etkin rol alamıyor

Dünya genelinde de erkek siyasetçilerin kadınlara liderlik rolü vermekte isteksiz olduğunu söyleyen Ovalıoğlu, “Bu alanda var olmayı hedefleyen kadınların önüne bir engel olarak çıkıyor. Diğer yandan, toplumda kadınların liderlik yetenekleri konusunda var olan önyargılar, cinsiyetçi yargılar ve ayrımcılık nedeniyle kadınlar siyasette etkin rol alamıyor. Gerekli rehberlik ve destek mekanizmalarından yoksun kalan kadınlar, politik kariyerlerinde zorlukla ilerliyor. Maddi kaynak ve destek ağı da önemli kriterler. Kadınlar, bu tür kaynaklara erişimde erkeklere kıyasla daha dezavantajlı durumda olabiliyor; bu da siyasete girişlerini ve başarılı olmalarını zorlaştırıyor. Kadınların siyaset alanında yeterince temsil edilmemesi, örneklerinin az sayıda kalması, genç kadınlar için yeterince rol modelin bulunmaması anlamına geliyor. Bu durum kadınların siyasete yönelme motivasyonunu olumsuz etkiliyor” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.