Savunma Sanayii Başkanı Görgün, GÖKBEY helikopteri ile uçuş gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen “GÖKBEY Zafer Uçuşu” programına katılarak, T625 GÖKBEY helikopteri ile uçuş gerçekleştirdi.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, GÖKBEY helikopteri ile uçuş gerçekleştirdi
Yayınlama: 30.08.2024
1
A+
A-

Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen “GÖKBEY Zafer Uçuşu” programına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı ile birlikte katılım sağlayarak, T625 GÖKBEY helikopteri ile uçuş gerçekleştirdi.

GÖKBEY helikopteri telsizinden seslenen Görgün, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşku içinde kutladıklarını belirterek, “Bu özel günde GÖKBEY helikopterimizin gösteri uçuşuna tanıklık etmekten büyük bir gurur duyuyorum. Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla Türk mühendisliğinin ve savunma sanayiinin ulaştığı seviyeyi gözler önüne seriyoruz.” dedi.

Görgün, büyük Türk mühendisliğinin savunma sanayiinin gelişiminde kritik bir rol oynayarak, Türkiye’nin teknolojik yetkinliğini dünyaya tanıttığını dile getirerek, şunları söyledi:

“Savunma sanayiinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizi daha da yükseklere taşımamıza yardımcı oluyor. Bu başarılarda siz değerli meslektaşlarımızın katkısı büyüktür ve hep birlikte ülkemizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, milletimizin ve onun sarsılmaz ruhunun daima var olmasını diliyorum.”

Başkanlığın açıklamasında TUSAŞ tarafından tasarlanıp, üretilen T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopterinin test ve sertifikasyon faaliyetlerinin başarılı bir şekilde devam ettiği belirtilerek, şöyle denildi:

“Yerli ve yabancı ihtiyaç sahibi kullanıcılar için milli imkanlar ile geliştirilen GÖKBEY helikopteri görevlerini en zorlu iklim ve coğrafyalarda dahi, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında TEI tarafından geliştirilen millî TS1400 Turboşaft Motoru ile etkin bir şekilde icra edebilecek.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.