İETT’den metrobüs kazası hakkında açıklama

Küçükçekmece’de bu sabah yaşanan metrobüs kazasıyla ilgili İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) İşletmeleri Umum Müdürlüğünden açıklama yapıldı.

İETT’den metrobüs kazası hakkında açıklama
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) İşletmeleri Umum Müdürlüğü, Küçükçekmece'de yaşanan metrobü kazası hakkında açıklama yaptı.

İETT'nin açıklamasına göre bugün Metrobüs Hattında yaşanan trafik kazası sebebiyle 1 yolcu vefat etmiş, yaralanan yolcuların çoğu ayakta tedavileri yapılarak sağlık kuruluşlarından taburcu edildi.

İETT'nin açıklamasında kaza sebebi hakkında şu ifadeler yer aldı:

“İlk incelemelere göre kaza sebebinin; Metrobüs Hattının yolunu tamamen yenilemek için yürütülmekte olan Beyaz Yol Çalışmaları sırasında, yol ayrım yerini şoförlere gösteren İETT Denetim Aracını (beyaz binek otomobil) ve diğer uyarıcı işaret ve dubaları, ilgili metrobüs şoförünün geç farketmesi ve ani ters manevra yapması olarak değerlendirilmektedir. Nitekim kazadan önce de tüm metrobüs araçları aynı yol ayrımından geçişlerini güvenle yapmışlardır. Kaza ile ilgili teknik ve idari soruşturma titizlikle sürdürülmektedir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.