Xi Jinping, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’ı kabul etti

Xi Jinping, küresel gerginlikler karşısında Çin ve ABD’nin dayanışma ve işbirliğine odaklanarak dünya barışı ve istikrarına katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.

Xi Jinping, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’ı kabul etti
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

Xi Jinping, küresel gerginlikler karşısında Çin ve ABD'nin dayanışma ve işbirliğine odaklanarak dünya barışı ve istikrarına katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, bugün başkent Beijing’de bulunan Büyük Halk Toplantı Sarayı’nda ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ı kabul etti. Görüşmede, Xi Jinping, küresel gerginliklerin arttığı bu dönemde, ülkelerin bölünme ve zıtlaşma yerine dayanışma ve işbirliğine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Xi Jinping, Çin ve ABD’nin dünyanın büyük devletleri olarak dünya barışı ve istikrarının kaynağı ve ortak gelişmenin hızlandırıcısı olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ABD’nin Çin’e ve Çin'in gelişimine rasyonel ve aktif bir yaklaşımla bakması gerektiğini vurgulayan Xi, iki ülkenin birbirlerinin gelişimini bir meydan okuma olarak değil, bir fırsat olarak görmesi ve birlikte barış içinde bir arada yaşamanın doğru yolunu bulması gerektiğini söyledi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.